KPN en de iPhone: Hoe zit het nou precies?
Redactie

Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat KPN de laatste tijd erg veel in het iPhone-nieuws is.

KPN zou volgens de geruchten een officiële aanbieder van de iPhone gaan worden, maar dit lijkt nu toch niet waar te zijn. Hoe zit het dan met KPN? Waarom heeft KPN dan een iPhone-pagina aangemaakt op hun website? Dit bericht geeft het antwoord op deze vragen.

Verwarring door iPhone pagina op KPN site

Op een webpagina van KPN van KPN die gisteren per ongeluk op internet verscheen stond de volgende tekst:

De iPhone is reeds door KPN geactiveerd en gebruiksklaar voor het KPN netwerk.

Dit deed ons denken dat KPN een deal met Apple heeft gesloten, maar het tegendeel is waar.

KPN importeert iPhone toestellen uit buitenland

KPN heeft aangegeven dat het bedrijf honderden iPhones in het buitenland heeft aangeschaft. Deze iPhones zijn allemaal simlock-vrij, waardoor deze toestellen met alle netwerken werken.

KPN ziet veel trouwe en kostbare klanten vertrekken richting T-Mobile door de populariteit een aantrekkingskracht van de iPhone. Dit was blijkbaar reden genoeg voor KPN om actie te ondernemen. Voor vaste klanten biedt KPN een iPhone 3GS met abonnement aan.

Vaste KPN klanten komen in aanmerking voor een iPhone?

KPN verkoopt naar eigen zegge de iPhones alleen aan vaste (en belangrijke) klanten. De iPhones zullen dus niet in hun (web)winkels terecht komen. Inmiddels doen zich op internet reeds verschillende verhalen de ronde.

KPN klanten zouden een iPhone 3GS aangeboden hebben gekregen toen zij bij de klantenservice van KPN hadden aangegeven over te willen stappen naar T-Mobile in verband met de iPhone.

Meer informatie over de iPhone bij KPN

Momenteel is T-Mobile nog de exclusieve aanbieder van de iPhone in Nederland. Wanneer deze exclusiviteit afloopt is onbekend. De iPhone kan inmiddels met een KPN abonnement worden afgesloten bij Phoneshop.

Op de KPN site tref je inmiddels informatie aan over het gebruik van een iPhone bij KPN. Eerder schreven we al een bericht over de mogelijheden op een KPN iPhone te bemachtigen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.