Eindelijk: KPN-dochterbedrijf Base geeft iPhone-gebruikers toegang tot 4G
Wouter Nijsen

De Belgische provider Base, het dochterbedrijf van KPN, geeft gebruikers met een moderne iPhone vanaf 2 mei toegang tot Base 4G. Dit volgt na een besluit van de Belgische regering, die Apple verplichtte om zijn toestellen ook op andere 4G-netwerken toe te laten. Dat meldt Base op Twitter.

iPhone 5 base 4gIn beginsel blokkeerde Apple het 4G-netwerk voor gebruikers van een iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5. Dit zijn vooralsnog de enige Apple-toestellen die het snelle mobiele internet ondersteunen. Klanten van Base kunnen over twee en een halve week op 4G, omdat de dochteronderneming van KPN een overeenkomst heeft gesloten met Apple.

Base wordt partner van Apple en gaat dit jaar zelf iPhones verkopen. Door de overeenkomst kunnen ook klanten die aangesloten zijn bij Mobile Vikings met een iPhone toegang krijgen tot 4G. Eigenlijk was het 4G-netwerk van Base al sinds 21 februari beschikbaar, maar Apple gaf nog geen toestemming voor de iPhone. In Nederland komen dit soort problemen niet voor, omdat Apple een afspraak heeft met alle Nederlandse providers en de moderne iPhones compatibel zijn op alle 4G-netwerken.

Geen extra kosten voor 4G

Langzamerhand kunnen steeds meer Belgen gebruikmaken van 4G. Hetzelfde geldt voor Nederlanders, al is 4G nog niet op alle plaatsen beschikbaar. Provider Base rekent in België (in tegenstelling tot providers in Nederland) geen extra kosten voor het gebruik maken van het snelle mobiele internet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.