De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Einde ‘levenslange’ korting? HBO Max verandert in Max in 2024

Yannick Chalkiopoulos
13 april 2023, 14:34
4 min leestijd
Einde ‘levenslange’ korting? HBO Max verandert in Max in 2024

HBO heeft aangekondigd HBO Max samen te voegen met Discovery Plus. Hoe zit het straks met de ‘levenslange’ korting die je kreeg bij HBO Max?

Lees verder na de advertentie.

HBO Max en Discovery Plus worden ‘Max’

HBO Max werd bijna exact één jaar geleden gelanceerd in Nederland. Populaire series als Game of Thrones en The Sopranos waren meteen op de streamingdienst te zien. Er zijn in de tussentijd ontzettend veel nieuwe series en films toegevoegd, waarvan een groot aantal ook echt het kijken waard is. Denk hierbij aan series als House of the Dragon en The Last of Us.

Deze week heeft HBO bovendien veel nieuwe series aangekondigd, zoals een nieuwe Harry Potter-serie en nóg een spin-off van Game of Thrones. Het is dan goed mogelijk dat de prijzen van HBO Max nog voor de komst van Max gaan stijgen. Profiteer daarom nu nog van de huidige abonnementsprijzen:

De streamingdienst HBO Max komt dus eigenlijk pas net om de hoek kijken, maar in de Verenigde Staten stopt de streamingdienst al. Warner Bros heeft de dienst namelijk gefuseerd met Discovery Plus. De twee videoplatforms vormen samen de nieuwe dienst met de naam ‘Max’, die volgende maand al in de Verenigde Staten wordt gelanceerd. Wat betekent dat voor ons in Nederland?

Max komt in 2024 naar Nederland

Ook in Nederlander verandert HBO Max in simpelweg Max. In de Verenigde Staten wordt Max dus al volgende maand gelanceerd, maar in Nederland moeten we nog wachten tot volgend jaar. Wanneer Max volgend jaar precies verschijnt is onduidelijk, er wordt tot nu toe alleen nog 2024 genoemd.

Wél duidelijk is dat alle titels van HBO Max overgezet worden naar Max, net als alle titels van Discovery Plus. Als je nu al een abonnement hebt op HBO Max (of Discovery Plus) wordt je profiel met alle kijklijsten en de kijkgeschiedenis automatisch overgezet naar je nieuwe Max-account. Je hebt na de release van Max dan zes maanden om over te stappen naar de vernieuwde streamingdienst.

hbo max wordt max

Einde van de ‘levenslange’ korting op HBO Max?

Het belangrijkste vraagstuk: wat betekent de fusie voor de abonnementsprijzen? In de Verenigde Staten heb je bij Max de keuze uit een abonnement met advertenties (10 dollar per maand), een abonnement zonder advertenties (16 dollar per maand) en een reclamevrij abonnement met 4K-kwaliteit (20 dollar per maand). Dit is dus flink hoger dan de prijzen die we nu in Nederland betalen.

In Nederland betaal je nu namelijk 5,99 euro per maand of 46,99 euro per jaar. Wil je in 4K kijken, dan betaal je 7,99 euro per maand of 59,99 euro per jaar. Bij de introductie van HBO Max in Nederland kregen vroege abonnees zelfs een ‘levenslange korting’ van 50 procent. Je betaalt dan bijvoorbeeld niet 7,99 euro maar 3,99 euro per maand. Wat er precies gaat gebeuren met deze korting zodra HBO Max verandert in Max is nog niet bekend.

Lees ook: HBO Max voor Apple TV krijgt update: meer features en stabiliteit

Het is in ieder geval mogelijk dat de abonnementsprijzen zullen stijgen en dat er een einde aan de ‘levenslange’ korting wordt gemaakt. De korting geldt namelijk voor HBO Max en niet voor de nieuwe streamingdienst Max. Het is ook goed mogelijk dat de korting wel doorgaat, maar dan naar het goedkoopste abonnement. In het geval van de Amerikaanse abonnementen is dit dan het abonnement mét reclames.

hbo max wordt max

Check hier alle andere streamingdiensten

Heb je geen zin om te wachten op de nieuwe en duurdere abonnementen zonder korting op HBO Max? Of heb je alle series en films inmiddels wel gezien op het streamingplatform? Bekijk dan ook eens de andere streamingdiensten van dit moment. De Formule 1 is weer in volle gang en is te zien op ViaPlay en ook Apple TV+ krijgt steeds meer exclusieve content. Check de streamingdiensten hier:

Lees ook: Dit zijn de goedkoopste streamingdiensten voor films en series

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu