Kortere accuduur voor diverse Apple-toestellen na iOS 7.1 update
Gijs Ettes

De installatie van iOS 7.1 heeft bij sommige Apple-toestellen een negatief effect op de accuduur, zo schrijft ArsTechnica. Vooral de iPad Mini, iPhone 5S en iPhone 4S hebben te maken met een kortere accuduur dan voorheen het geval was.

iOS 7.1 kortere accuduurBij de iPhone 5 en iPod touch is de accuduur naar de installatie van iOS 7.1 juist beter. Dat geldt niet voor de iPad 4 en de iPad Mini Retina, daar is de tijd dat je kunt browsen op één acculading gelijk gebleven of iets teruggelopen.

Ook op Twitter en de fora van Apple wordt geklaagd over een slechtere accuduur. Sommige gebruikers melden zelfs dat deze bij hun toestel elke tien minuten met een procent terugloopt – zelfs bij licht gebruik. Bij de iPhone 4S was in 2011 ook al sprake van een verslechterde accuduur na een update; toen zou het helpen om het toestel via iTunes volledig te herstellen met een nieuwe installatie van iOS. Mogelijk werkt deze methode ook nu weer.

Eind vorig jaar schreven we over diverse tips om de iPhone batterijduur te verlengen. Ervaar jij op dit moment dat je minder lang met je Apple-toestel kunt doen, voordat hij weer aan de lader moet? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees meer over iOS 7.1

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.