Kort: iPod Shuffle, en iPod Touch jailbreak

Redactie
11 maart 2009, 22:05
1 min leestijd
Kort: iPod Shuffle, en iPod Touch jailbreak

Vandaag is er weer veel gebeurd in het Apple-wereldje: Er is een nieuwe versie van de iPod Shuffle uitgebracht die bijna twee keer zo klein is als zijn voorganger. En eindelijk is het mogelijk om je iPod Touch van de tweede generatie volledig te jailbreaken, eerder was dit alleen maar mogelijk met een zogenaamde ‘tethered’ jailbreak.

Lees verder na de advertentie.

<br />

Na bijna een half jaar van hacken is er nu dan eindelijk een einde gekomen aan het jailbreaken van de iPod Touch 2G. Eerder kon je de Touch 2G al jailbreaken maar dit was zoals genoemd een ‘tethered’ jailbreak: Dit betekent dat je na elke boot je iPod Touch weer opnieuw moet jailbreaken. Met de definitieve jailbreak die vandaag beschikbaar is gekomen is dat niet meer nodig.

Nieuwe iPod Shuffle: Nog kleiner, meer geheugen

Ook is er vandaag -geheel onverwachts- een nieuwe generatie iPod Shuffle aangekondigd. De nieuwe versie is twee keer zo klein als zijn voorganger, maar er zit twee keer zoveel geheugen is als de vorige generatie.

De nieuwe iPod Shuffle heeft geen enkele knop; alle knoppen zijn bevestigd aan de hoofdtelefoon. Met de knoppen op de hoofdtelefoon kun je de nummers afspelen, pauzeren, van nummer wisselen, en nog iets nieuws doen: Spraakmode, als je de grote knop op de koptelefoon lang indrukt krijg je een soort menu in de vorm van spraak te horen, zo kun je kiezen uit verschillende afspeellijsten. Ook kan de spraakmode gebruikt worden om je door een ‘charmante’ stem te laten vertellen welk nummer je aan het luisteren bent.

De Shuffle zal in de loop van de week beschikbaar komen.

Categorieën: Devices, iOS
Spotlight: Jailbreak
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPod Touch
iPod Touch
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's