Koptelefoonmakers niet onder de indruk van iPhone 7 zonder 3,5mm-aansluiting

Lars Paijmans
12 september 2016, 12:35
2 min leestijd
Koptelefoonmakers niet onder de indruk van iPhone 7 zonder 3,5mm-aansluiting

De beslissing van Apple om de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7 te schrappen, is bij koptelefoonfabrikanten uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Uit reacties blijkt dat de koptelefoonmakers de iPhone 7 al lang en breed aan zagen komen.

Lees verder na de advertentie.

Koptelefoonmakers iPhone 7 reactie

Iedereen lijkt wel een mening te hebben over de koptelefoonaansluiting-loze iPhone 7. The Verge sprak met een aantal grote spelers op de koptelefoonmarkt, om te zien wat zij ervan vonden. Hieruit blijkt dat velen dit moment al een hele tijd aan zagen komen, en er hier en daar ook al wat maatregelen genomen zijn.

Sennheiser benadrukt dat audio-aansluitingen regelmatig veranderen. “De Lightning-poort geeft ons nieuwe kansen om de geluidskwaliteit te verbeteren”, aldus de fabrikant. Bovendien hoefde Sennheiser zich al geen grote zorgen te maken, omdat er al een hele lijn met draadloze Momentum-headsets in de winkels liggen.

koptelefoonmakers iPhone 7

Jaybird ziet de iPhone 7 als een streep die onder een trend wordt gezet. “Apple bevestigt wat we eigenlijk al lang wisten, de wereld gaat draadloos”, aldus Jaybird. Het bedrijf is ervan overtuigd dat gebruiker naar verloop van tijd alleen de voordelen zullen zien van een koptelefoon zonder kabel. Hierbij speelt ongetwijfeld ook mee dat bluetooth-koptelefoons doorgaan voor een hogere prijs verkrijgbaar zijn dan de bedraadde-alternatieven.

Lees ook: 4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt

Adapter wordt gewaardeerd

Audio-Technica, een Japans bedrijf, zegt klaar te zijn voor de wensen van de consument. Zo waarderen ze het feit dat Apple een adapter in de doos van de iPhone 7 stopt, maar is ze ook zeker van de collectie bluetooth-oortjes die ze hebben. “Door de adapter liggen alle keuzes open voor de gebruiker. Bovendien ontwikkelen we meerdere nieuwe draadloze koptelefoons voor de komende maanden.”

Grado is de uitzondering op de rest van de bedrijven, en zegt de koers van het bedrijf niet ineens te veranderen omdat Apple toevallig een koptelefoonaansluiting verwijdert. “Om eerlijk te zijn maakt het ons niet zoveel uit. We willen het geluid blijven maken waar we trots op zijn en gaan niet zomaar veranderen.”

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu