Kopiëren en plakken met MagicPad (Video)

Redactie
29 juli 2008, 12:43
2 min leestijd

magicpad.pngHet is eigenlijk heel jammer dat Apple deze functie zelf niet in de iPhone gebouwd heeft, omdat bijna iedereen erop zit te wachten. Een applicatie die ergens deze dagen in de App Store zal verschijnen die dit gedeeltelijk mogelijk gaat maken, is MagicPad.
MagicPad is een tekstverwerker, waar je ook de tekst kan aanpassen qua lettertype, grootte, etc. Wanneer je de applicatie opent, lijkt het erg op Notes.

Je ziet net als in Notes je huidige notities onder elkaar staan, waarbij je er een kan lezen/bewerken, of een nieuwe aan kan maken. Wanneer je typt, valt je op dat er boven het toetsenbord een paar nieuwe knoppen zijn. Deze knoppen staan voor de functies: Lettertype wijzigen, Letergrootte aanpassen, Kleur wijzigen, Teksteffecten toevoegen en Kopiëren en Plakken.

Lees verder na de advertentie.

Om tekst te selecteren, ga je met de vergrootglas naar de plek waar je wil beginnen. Vervolgens laat je het los, en druk je daar nogmaals, en ga je met je vinger naar de plek waar de selectie moet eindigen. Vervolgens kun je dus wijzigen aanbrengen aan dit gedeelte, of het knippen of kopiëren.
Wanneer je tekst gekopieerd hebt en het vervolgens plakt, zullen ook de lettertype, lettergrootte, en dergelijke méé worden geplakt.

Tekst van de ene naar de andere notitie kopiëren is ook mogelijk. Notities zijn ook meteen te mailen.

Dat deze teksteditor eindelijk kopiëren en plakken bevat is natuurlijk wel heel leuk, maar er zijn ook een aantal nadelen. Het is jammer dat je slechts één tekst in je clipboard kan hebben. Een ander nadeel is dat je de gekopieerde tekst alleen in MagicPad kan plakken. Iets van een andere applicatie, zoals Safari of iets dergelijks kopiëren en plakken, is dus niet mogelijk.

De video is op Gizmodo.com te bekijken.

Wanneer de applicatie precies in de App Store zal verschijnen is niet bekend. De applicatie wacht namelijk nog op goedkeuring. Hoeveel hij zal gaan kosten, zien we dan pas.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen