Nieuw op iPhoned: de uitgebreide refurbished koopgids
Redactie

Refurbished iPhones worden steeds populairder, maar de zoektocht naar een goed toestel kan best een gedoe zijn. Daarom vind je vanaf vandaag op iPhoned een refurbished koopgids.

Koopgids refurbished op iPhoned

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuw of tweedehands toestel. Slim, want refurbished is doorgaans stukken goedkoper, terwijl de iPhone vaak in een (veel) betere staat verkeert dan wanneer je de telefoon tweedehands aanschaft. Bovendien hoef je een refurbished iPhone niet per se los te kopen, maar kun je ook voor een abonnement kiezen.

iPhone 6S Plus

Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid rondom refurbished. Niet alleen omdat het aantal aanbieders in korte tijd flink is gegroeid, maar ook omdat het per partij verschilt hoe de kwaliteitcontrole is geregeld, welke accessoires (zoals oordopjes) je krijgt en hoe lang je recht hebt op garantie.

Om je te helpen bij je zoektocht naar een goede, gereviseerde iPhone, lanceren we de refurbished koopgids op iPhoned. Op deze pagina lichten we de belangrijkste zaken uit waar je op moet letten, zoals de kwaliteitscontrole, garantie, betrouwbaarheid van de aanbieder en natuurlijk de prijs. In de koopgids zetten we de belangrijkste aanbieders op een rijtje, zodat je in één oogopslag ziet of je er terecht kunt voor een losse iPhone of eentje met abonnement, hoe een gereviseerde iPhone is gecheckt en wat de bedenktijd is.

Check de refurbished koopgids op iPhoned

Meer over refurbished

Refurbished wordt vaak verward met tweedehands, maar dat is onterecht. Neem je een gereviseerde smartphone, dan ben je ervan verzekerd dat de onderdelen zijn gecheckt en je dus geen iPhone in huis haalt waar iets aan mankeert. Ook krijg je bij een refurbished iPhone doorgaans standaard twee jaar garantie, al zijn er ook partijen die maar twaalf maanden garantie bieden.

Tegelijkertijd bespaar je al gauw flink, omdat Apple lange tijd vasthoudt aan de relatief hoge adviesprijs van zijn iPhones. Wil je verschillende aanbieders vergelijken, neem dan ook een kijkje in de refurbished iPhone vergelijker, waar je vlot kunt filteren op model, specificaties, prijs en conditie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.