iPhone koopadvies: iPhone 5S/5C kopen de moeite waard?

Roel van Hout
3 oktober 2013, 15:00
3 min leestijd
iPhone koopadvies: iPhone 5S/5C kopen de moeite waard?

Een precieze datum hebben we nog niet, maar we durven er wel voorzichtig vanuit te gaan dat de iPhone 5s en iPhone 5C binnenkort verkocht zullen gaan worden in Nederland. Wanneer is dat de moeite waard?

Lees verder na de advertentie.

Zoals je hebt kunnen lezen in onze iPhone 5s review en iPhone 5c review, hangt het er vanaf welke iPhone je op dit moment in je bezit hebt, of het voor jou de moeite waard is om een iPhone 5S of iPhone 5C te kopen. Daarnaast is het ook de vraag wat voor gebruiker je bent.

Heb je een iPhone 3GS, iPhone 4 of 4S?

iphone koopadvies

Als je een iPhone 3GS, iPhone 4 of iPhone 4S hebt, dan zijn zowel de iPhone 5C als de iPhone 5S voor jou de moeite waard. Als het goed is zit je met één van die toestellen (de 4S uitgezonderd) ook aan het eind van je contract, en kun je gaan verlengen of een losse iPhone kopen.

Zowel de iPhone 5C als de iPhone 5S zullen op alle vlakken als een verademing voelen. Beide telefoons zijn een stuk sneller, lichter én hebben een groter scherm dan je huidige iPhone. Aangezien het prijsverschil tussen de iPhone 5C en iPhone 5S maar honderd euro is, zul je wel zelf moeten beslissen welke telefoon het beste bij je past. Ga je voor sjiek (en snel, al merk je dat nu nog niet), dan is de iPhone 5S voor jou. Hou je van een wat kleurrijkere, speelsere telefoon, kies dan voor de iPhone 5C.

Ons iPhone koopadvies: zowel de iPhone 5C als de iPhone 5S zijn de moeite waard

Heb je een iPhone 5?

iphone koopadvies

Als je een iPhone 5 hebt, is de iPhone 5S de moeite waard, maar de iPhone 5C niet. Je moet wel een echte liefhebber zijn om de voordelen van de iPhone 5S ten volste te waarderen. De iPhone heeft drie belangrijke veranderingen ten opzichte van zijn voorganger: de betere flitser en camera, de vingerafdrukscanner en de krachtigere processor. Voor sommigen zijn die toevoegingen echt heel belangrijk, voor anderen minder.

Ga dus voor jezelf na of je hele zware apps draait en veel foto’s maakt met je iPhone 5, alvorens je overgaat tot aankoop van een iPhone 5S. De vingerafdrukscanner is leuk, maar op zichzelf niet genoeg om de aanschaf van een iPhone 5S te rechtvaardigen, als je al een iPhone 5 hebt.

De iPhone 5C is, zoals we ook in onze review vaststelden, in principe een iPhone 5 met een plastic jasje. In alles een prima telefoon, maar als je een iPhone 5 hebt, raden we je aan om voor veel minder geld een vrolijk gekleurd hoesje te kopen. De iPhone 5C kan niet meer en is ook niet sneller.

Ons iPhone koopadvies: de iPhone 5S is de moeite waard, de iPhone 5C niet

Kijk voor meer informatie over het kopen van een nieuwe iPhone op onze speciale iPhone 5S kopen en iPhone 5C kopen pagina voor meer informatie. Hieronder vind je de meest actuele iPhone aanbiedingen van dit moment.

[ad-block id=3 style=narrow]

Categorieën: Aanbiedingen, Devices
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's