Camera’s van Nest streamen Koningsdag in Amsterdam

Rutger Otto
21 april 2016, 18:01
2 min leestijd
Camera’s van Nest streamen Koningsdag in Amsterdam

Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel zien wat er op Koningsdag op het Leidseplein of op de Dam gebeurt? Dan kun je meekijken via de Nest Cams die er zijn geplaatst.

Lees verder na de advertentie.

Koningsdag-stream van Nest

Op 27 april zal Nest een aantal van zijn beveiligingscamera’s wegzetten op locaties in Amsterdam waar Koningsdag gevierd wordt. Mensen kunnen dan via de website van Nest meekijken met wat er gebeurt. Nest grapt dat je op die manier ook je vrienden kunt terugvinden. “Daar staan ze”, schrijft het bedrijf. “In het oranje.”

Om hoeveel Nest-camera’s het gaat is niet bekend, maar mensen die naar één van de belangrijke plekken in Amsterdam gaat, loopt het risico te worden vastgelegd op de livestream. De camera’s hangen op de Dam, het Leidseplein, de Prinsengracht en in het Vondelpark in Amsterdam. Daar filmen ze de festiviteiten van 9 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds.

Schermafbeelding 2016-04-21 om 17.58.16

Livestreams

De camera’s streamen de beelden in 1080p naar het internet. Volgens Nest is dat heel handig, omdat mensen in het buitenland zo kunnen meekijken wat er in Amsterdam gebeurt. Ook mensen die graag willen kijken waar het leukste feestje is, kunnen bij de streams terecht. Dat kun je op de iPhone checken als je onderweg bent, maar op Amsterdam CS hangt tussen 9 en 14 uur een scherm waar je de livestream kunt bekijken.

“De Nest Cam beveiligingscamera is ontworpen om op je huis en familie te kunnen letten”, zegt Chris Cuhady van Nest Labs. “Maar ook om onmisbare momenten vast te leggen. Daarom vonden we het een geweldig idee om de camera te gebruiken om mensen over de hele wereld zich onderdeel van de Koningsdagfestiviteiten te laten voelen.”

Nest Cam

De Nest Cam werd vorig jaar op 7 juli in Nederland en België geïntroduceerd. Het is een kleine camera op een verzwaarde standaard, waarmee je onder meer je huis kunt monitoren. Ingebouwd is onder meer een bewegingssensor die je via de iPhone op de hoogte stelt als er iets in huis wordt waargenomen als je niet thuis bent. De camera werkt via wifi en bluetooth en een app voor iOS.

Lees ook het laatste app-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu