Koninginnedag 2011 App voor iPhone
Redactie

Vier Koninginnedag 2011 nog beter met een speciale applicatie die vanaf nu beschikbaar is.

Informatie over de feesten in alle grote steden, foto’s een sfeermonitor via een koppeling met Twitter en het Wilhelmus Live zijn beschikbaar.

Vier Koninginnedag 2011 met de ‘de Koninginnedag App’

De handige app biedt voor 79 eurocent een overzicht van Koninginnedag feesten in Nederland, afterparties, tweets, fotos, navigatie, reistips en wilhelmus sing-a-long.

De applicatie is nu beschikbaar voor de iPhone en Android platform en is ontwikkeld door Open & Sociaal.

Er zijn tigduizend sites over de Koninginnedag, maar een mobiele app was er nog niet. Daarom heb ik hem gemaakt. Aldus de onwikkelaar RoelandP.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=GJ4KdmJSrrw]

Overzicht van alle feesten

De kernfunctie van de Koninginnedag applicatie is een handig overzicht van alle feesten in de grote steden. Deze feesten staan op een Google Map in de Koninginnedag App en kan ook in een lijstweergave worden opgevraagd. De meest dichtbijzinde feestlocatie staat dan bovenaan.

Verder biedt de applicatie ook een overzicht van veel afterparties, zodat er nog even doorgefeest kan worden als de zon onder is.

Alle grote Koninginnesteden present

Onder andere de Koninginnedag feesten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Tilburg, Dordrecht, Arnhem, Groningen zitten in de applicatie verwerkt.

Omdat er nog dagelijks nieuwe feesten en line-ups bekend worden gemaakt wordt de Koninginnedag App tot Koninginnedag dagelijks geupdate met nieuwe feesten. Gebruikers kunnen middels de sync knop steeds de verse data ophalen van de server en lokaal op hun telefoon opslaan.

Offline Synchronisatie

Aan veel is gedacht: In sommige steden kan het zomaar zo zijn dat het 3g netwerk deels, of volledig uitvalt tijdens Koninginnedag. Dit is de reden dat de kernfunctie van de Koninginnedag App, namelijk de evenementenlijst offline beschikbaar is.

Gebruikers kunnen op Koninginneochtend nog een laatste sync doen en de evenementenlijst ook zonder netwerkdekking blijven bekijken.

Koninginnedag 2011 ‘Sfeermonitor’

Vanuit de Koninginnedag App kan de algemene hashtag #qday twitterstream worden gemonitord en tevens kan er per feestlocatie worden gekeken hoe de sfeer is.

Zo kunnen gebruikers vooraf bepalen of ze naar die locatie willen door de tweets te analyseren. Ook biedt de app de mogelijkheid de fotofeed vanMobypicture, fotos die online worden gedeeld te bekijken en tevens kunnen wat Youtube videos over Koninginnedag worden gecheckt.

Wilhelmus sing-a-long

Koninginnedag begint natuurlijk met een oranje ontbijt en het Wilhelmus zingen. In de Koninginnedag Appkan direct het Wilhelmus worden afgespeeld en de songtekst worden gecheckt.

Weer & Verkeer tijdens Koninginnedag 2011

Veel mensen vieren Koninginnedag niet in hun eigen woonplaats. De Koninginnedag App biedt de mogelijkheid om de laatste meldingen van de NS te bekijken. Vanzelfsprekend wordt het lekker weer op Koninginnedag, maar om dat ene lente buitje voor te zijn kan direct in de app de radar worden gecheckt.

De Koninnedag Applicatie is nu te downloaden via onderstaande link:

Voor meer informatie bezoek je de website van de Koninginnedag App. We wensen je alvast veel plezier toe op 30 april aanstaande!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.