Komt Apple met eigen locatiedienst en front-camera?
Redactie

In tegenstelling tot de Google latitude applicaties op andere platformen, kwam Google op de iPhone in 2009 alleen met een webapp van de dienst. Met de applicatie kon je je huidige locatie delen met vrienden, om zo altijd te weten waar ze uithangen. Sinds er een nieuw patent van Apple ontdekt is weten we misschien de reden van het niet verschijnen van een native applicatie: Apple is bezig met het ontwikkelen van een soort gelijke dienst voor de volgende generatie iPhone.

In het patent is naast het principe van positiebepaling ook te zien hoe de locatie gedeeld kan worden met vrienden: Via een SMS bericht zul je je locatie mee kunnen geven. De ontvanger van de SMS kan vervolgens op Google maps bekijken waar je uithangt. Je locatie zal aangegeven worden door een speld – een voorwerp die we ook kennen uit de huidige software van Google Maps.

Naast de informatie op het scherm van de iPhone valt ons in het patent nog iets op: Een vaag bolletje net boven het scherm van de iPhone. The iPhone Blog denkt dat het gaat om een front-camera – een gerucht dat al na de eerste generatie iPhone in de wereld is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.