Kodak klaagt Apple aan
Redactie

Het bedrijf Kodak heeft Apple aangeklaagd wegens patentschending in de software van de iPhone. De patenten betreffen diverse veelgebruikte functies, andere grote telefoonmerken betalen al geld aan Kodak om gebruik te mogen maken van de functie waar een patent op rust. LG, Nokia, Sony Ericson, Samsung en Motorola betalen al geld aan Kodak.

Patenten

Het eerste patent dat Apple schendt is de manier van het verwerken en weergeven van foto’s met verschillende resoluties. Het andere patent dat volgens Kodak wordt geschonden is het stukje software waarin een programma gegevens verwerkt met ondersteuning van een andere applicatie.
Dit zijn twee redelijk onmisbare functies in het iPhone OS, Kodak wilt graag dat Apple betaalt en vindt het niet noodzakelijk dat het stukje geschrapt wordt.

Vriendelijk vragen

Een woordvoerster van Kodak vertelt dat Kodak al enkele jaren in gesprek is met Apple om uit deze kwestie te komen, maar er niet tot een goed besluit is kunnen komen. Het betreft een patentschending dus Kodak heeft het recht om Apple er voor de rechter te slepen.
Vorige maand heeft Kodak een soort gelijke rechtszaak tegen Apple gewonnen, deze ging eveneens over dezelfde patentschending.

Bron: AppleInsider
kodakapple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.