Tv-dienst Knippr van T-Mobile nu beschikbaar

Rutger Otto
9 juni 2016, 11:57
2 min leestijd
Tv-dienst Knippr van T-Mobile nu beschikbaar

T-Mobile heeft zijn online televisiedienst Knippr voor iedereen gelanceerd. Gebruikers kunnen via de dienst naar de reguliere Nederlandse zenders kijken via hun smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Tv-dienst Knippr

Knippr is een online tv-dienst, wat betekent dat je de zenders altijd en overal kunt streamen. Dat doe je bijvoorbeeld via de Knippr-app die gratis te downloaden is via de App Store. Je betaalt dan wel 10,99 euro per maand om de twaalf basiszenders te kunnen ontvangen. Dat zijn de meest bekende, die van NPO, RTL en SBS.

Het is met Knippr overigens best mogelijk om het aanbod uit te breiden. Je betaalt dan 99 cent per zender extra. Dit zijn zenders als NPO Nieuws, Al Jazeera, NPO 101 of TV 538. Wil je liever eerst proberen voordat je een abonnement afsluit, dan kan dat. De eerste maand kun je op proef via de website. Het is wel een beetje omslachtig dat je geen account kunt maken via de Knippr-app.

https://www.youtube.com/watch?v=dTpLedYgFEY

Zenderaanbod aanpassen

Overigens hoef je geen T-Mobile-abonnement te hebben om van de dienst gebruik te maken. Volgens de aanbieder is ‘het merendeel van de programma’s’ in HD-kwaliteit te bekijken. Als je een keer iets mist, biedt Knippr je de mogelijkheid om programma’s tot zeven dagen terug te kijken via de dienst.

Het zenderaanbod kan elke maand worden aangepast, maar het basispakket blijft altijd gelijk. Maandelijks kun je er ook voor kiezen om zenders op te zeggen, zonder verplichte afname van andere pakketten of abonnementen. Je kunt dus een maand lang een extra sportzender nemen als er finales zijn, om hem vervolgens weer op te zeggen. Op dit moment mist nog wel de Chromecast en AirPlay-functionaliteit, maar vanaf volgende maand werkt dat ook, stelt T-Mobile.

Getest

Knippr werd de afgelopen tijd al getest door een panel van 1500 mensen. Zij kregen vanaf eind april toegang tot de bèta. “We hebben Knippr in nauwe samenwerking met de klant ontwikkeld”, zegt Johan Trouwborst, manager van Knippr. “Ook de komende periode blijven we Knippr doorontwikkelen met nieuwe features en een nog uitgebreider zenderaanbod.”

Met Knippr gaat T-Mobile de concurrentie aan met Play, eenzelfde soort dienst van KPN. Daarvoor betaal je 14,99 euro per maand. Wel is het aanbod iets groter; standaard krijg je toegang tot de kanalen van HBO.

KNIPPR TV

T-Mobile Netherlands Holding BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

KNIPPR TV
KNIPPR TV
KNIPPR TV
KNIPPR TV
KNIPPR TV
Bron: Knippr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen