‘Apple gaat geen kleinere iPhone 6 uitbrengen’

Gijs Ettes
28 juli 2015, 8:22
1 min leestijd
‘Apple gaat geen kleinere iPhone 6 uitbrengen’

Apple had plannen om een goedkopere en kleinere 4 inch-versie van de iPhone 6 uit te brengen, maar die zijn geschrapt omdat het toestel te veel zou concurreren met de reguliere iPhone 6, wanneer deze in prijs daalt na de lancering van de iPhone 6S.

‘Kleinere iPhone 6 dook op in productieketen’

Dat meldt althans analist Timothy Arcuri van Cowen en Company. Arcuri trof naar eigen zeggen begin dit jaar bewijs in de productieketen aan voor het bestaan van de zogenoemde iPhone 6C, maar inmiddels is het kleinere en goedkopere model verdwenen. Dat nieuwe toestellen in de productieketen opduiken, hoeft overigens niet te betekenen dat ze ook daadwerkelijk verschijnen. Net als andere fabrikanten test Apple meerdere formaten en versies, alvorens het bedrijf een product op de markt brengt.

kleine iphone 6

De voornaamste reden dat de 6C niet zou worden uitgebracht, is omdat de iPhone 6 (Plus) boven verwachting goed heeft verkocht. Ook na de release van de iPhone 6S blijft het toestel waarschijnlijk goed verkopen, zeker als Apple het voor een lagere prijs gaat verkopen. Het zou dan ook niet slim zijn van het bedrijf om gelijktijdig een kleiner 6C-model met gelijkwaardige specificaties op de markt te brengen.

De iPhone 5S was de laatste smartphone van Apple met een 4 inch-scherm. Inmiddels lijkt 4,7 en 5,5 inch (voor de Plus-variant) de norm te zijn geworden. Naar verwachting verschijnt ook de iPhone 6S in deze formaten en met een design dat veel lijkt op dat van zijn voorganger.

Lees meer over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's