‘Kleinere iPad Pro kost 599 dollar, krijgt 32GB of 128GB opslag’

Wouter Nijsen
18 maart 2016, 15:32
1 min leestijd
‘Kleinere iPad Pro kost 599 dollar, krijgt 32GB of 128GB opslag’

De afgelopen weken is al het een en ander over de kleinere iPad Pro uitgelekt. Vandaag weten we ook onder meer wat de 9,7 inch-tablet gaat kosten.

Lees verder na de advertentie.

Kleinere iPad Pro prijs

Volgens bronnen van 9to5Mac krijgt het instapmodel een adviesprijs van 599 dollar. Apple kennende zal de europrijs hier niet ver vandaan liggen. Voor dit bedrag krijgen gebruikers de 32GB-versie met wifi. Tevens komt er een 128GB-versie beschikbaar, die ook werkt met 4G. Het is echter onduidelijk hoeveel dit model gaat kosten. Opvallend is dat Apple waarschijnlijk geen 64GB-model van de kleinere iPad Pro uitbrengt.

ipad pro review ipad air 3 praktischer

De 9,7 inch-iPad wordt waarschijnlijk duurder dan de iPad Air 2. Laatstgenoemde ligt al een tijdje in de winkels en kost 499 euro (16GB-model). Voor de reguliere iPad Pro moet je dieper in de buidel tasten. De vanafprijs van deze tablet begint bij 919 euro en kan oplopen tot 1249 euro, afhankelijk van het model dat je kiest. 9to5Mac schrijft verder dat de kleinere iPad Pro niet de Air 2 zal vervangen. De tablets zullen naast elkaar bestaan, al wordt de originele iPad Air mogelijk wel uitgefaseerd.

Volgens de laatste geruchten beschikt de 9,7 inch-iPad over een A9X-chip, 4GB aan werkgeheugen en een Smart Connector om accessoires te koppelen. Ook zou de tablet een 12 megapixel-camera hebben en ondersteuning voor de Pencil, de stylus van Apple. De 9,7 inch-iPad Pro wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande maandag (21 maart) onthuld. Dan vindt een Apple-event plaats, waar ook de iPhone SE en nieuwe Apple Watch-bandjes uit de doeken worden gedaan.

Vooruitblik: dit onthult Apple op 21 maart

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen