Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Deze 7 kleinere watchOS 5-functies en -verbeteringen kende je nog niet

Lars Paijmans
6 juni 2018, 19:27
2 min leestijd
Deze 7 kleinere watchOS 5-functies en -verbeteringen kende je nog niet

De Apple Watch tikt vanaf dit najaar net weer wat slimmer dankzij watchOS 5. De nieuwste update introduceert tal van verbeteringen, ook een aantal die Apple niet tijdens de keynote liet zien.

Lees verder na de advertentie.

Kleine watchOS-functies die je niet kende

Tijdens WWDC 2018 richtte Apple zich met watchOS 5 vooral op twee zaken: activiteit en communicatie. Toch introduceert de update dit najaar meer dan dat. Dankzij de eerste bèta zijn nu ook de kleine watchOS 5-functies ontdekt die Apple naar de smartwatch brengt.

1. Bedieningspaneel Aanpassen en gemakkelijker gebruiken

Met een simpele veeg over het scherm open je het Bedieningspaneel van de Apple Watch. Door de jaren heen zijn hier steeds meer functies aan toegevoegd, wat nu voor een overdaad aan kleine icoontjes zorgt. Vanaf watchOS 5 kun je deze knoppen zelf ordenen. Zet bijvoorbeeld de zaklamp bovenaan als je deze vaak gebruikt, of plaats de waterdichte modus onderaan als je nooit een duik neemt met de Watch om je pols.

watchOS 5

2. Nieuwe kleur voor Siri Wijzerplaat

De Siri Wijzerplaat die watchOS 4 introduceerde krijgt een upgrade met watchOS 5. Apps van derden kunnen voortaan ook getoond worden op deze klok, wat hem direct een stuk bruikbaarder maakt. Daarnaast krijgt de wijzerplaat een nieuw grijs kleurtje om uit te kiezen.

3. Aanpassingen voor wijzerplaten

Een andere kleine watchOS 5-verbetering heeft met de Solar-wijzerplaat te maken. Deze krijgt voortaan twee Complicaties erbij, zodat je daar kleine versies van je favoriete watchOS-apps weg kunt zetten. Handig als je deze wijzerplaat vaak gebruikt en hem op deze manier net wat functioneler maakt.

kleine watchOS 5 functies

4. Weer-app functioneler

De weer-app laat voortaan de UV-index en windsnelheid weten. Ook is de voorspelling voor de komende tien dagen gemakkelijker zichtbaar: je scrollt in de weer-app simpelweg naar beneden, of draait aan de Digitale Kroon om te kijken hoe het weer er voor de eerstvolgende tien dagen uitziet.

5. Nieuwe wifi-instellingen

Je kunt voortaan vanaf de Watch wisselen van wifi-netwerk waar het horloge mee verbonden is. Tot watchOS 5 zat je Watch vast aan hetzelfde netwerk als je iPhone, zonder de optie te geven om beschikbare andere netwerken te tonen. In de instellingen kun je – net als op een iPhone – een lijst inzien met alle netwerken binnen bereik.

6. Nieuwe Emoji-kiezer in Berichten

Hele berichten uitschrijven op het kleine schermpje van de Apple Watch is niet handig, maar snel een emoji uitkiezen en terugsturen, is dat natuurlijk wel. Dat heeft Apple ook in de gaten, en vanaf dit najaar is er daarom een gloednieuwe emoji-kiezer aanwezig. Deze laat zien welke emoji je vaak gebruikt en plaats de rest in categorieën.

7. Niet Storen-functies iOS 12 ook in watchOS 5

iOS 12 gaat zijn best doen om jou minder af te leiden met notificaties en andere manieren waarop apps jouw aandacht proberen op te eisen. Gelukkig maar dat al deze maatregelen ook worden doorgevoerd op de Watch. Op die manier worden notificaties, oproepen en andere meldingen direct geblokkeerd als je Niet Storen op je iPhone aanzet.

Lees meer over watchOS 5

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu