Kleine verbeteringen bij iPad 3 verwacht
Redactie

Woensdagavond is het dan eindelijk zover, de derde generatie iPad wordt gepresenteerd aan de wereld. De geruchten over Apple’s nieuwste gadgets gaan al maanden. Waarschijnlijk krijgen we door de iPad 3 ook nadere details over de iPhone 5.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een aantal betrouwbare bronnen die als eerste de meest betrouwbare geruchten binnenkrijgen hebben geen spectaculaire veranderingen aangekondigd voor de iPad 3. Het zal een milde upgrade worden.

Retina beeldscherm

Als we een aantal geruchten mogen geloven moet het haast wel zeker zijn dat de iPad 3 een retina scherm zal krijgen. Dit type beeldscherm wordt al langer gebruikt in iPhones. Het beeldschermtype is haarscherp.

Het aantal pixels in de iPad 3 zal worden opgeschroefd van 1024×768 naar 2048×1536 pixels. Het beeld zal door beide factoren aanzienlijk verscherpen.

Apple laat op haar persuitnodiging drukken ”We hebben iets dat je echt moet zien.” Deze aanpassingen zijn dus vrijwel zeker doorgevoerd.

Processor

Over de nieuwe processor die de iPad 3 zal gaan krijgen is nog niet veel te zeggen. Apple maakt momenteel gebruik van een razendsnelle A5 chip, of deze een upgrade zal krijgen of dat er een nóg snellere A6 chip in de iPad komt weten we woensdagavond.

iPad 3 of iPad HD?

De naam van de nieuwe iPad staat ook nog niet vast. iPad 3 zou vanzelfsprekend zijn na de iPad 2. Echter zal het scherm de grootste update krijgen, is iPad HD dan misschien logischer?

Venturbeat laat weten dat de iPad 3, geen iPad 3 gaat heten maar iPad HD. De website zou dit van een betrouwbare bron hebben vernomen. Om welke ”betrouwbare bron” het gaat laat de tech website niet weten.

4G internet

Vanaf het begin wordt al gespeculeerd over het nieuwe 4G internet in de iPad. Dankzij een 4G antenne zou het mogelijk worden om veel sneller te kunnen internetten dan met 3G.

Verschillende bronnen laten weten dat er een 4G variant komt.

Prijs

De prijzen van de aankomende iPad zijn wel al definitief uitgelekt, de website 9to5mac heeft de prijzen in handen gekregen. De iPad 2 blijft overigens in de verkoop, er blijft alleen een 8GB model beschikbaar voor 300 en 349 dollar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.