Kleine nieuwe functies in iOS 5 (deel 1)
Redactie

Op maandag 6 juni heeft Apple iOS 5 aangekondigd tijden een keynote. Deze nieuwe firmware voor de iPhone, iPod touch en iPad heeft ruim 200 nieuwe functies. Tijdens de keynote heeft Scott Forstall de 10 grootste nieuwe functies uitgelicht. De kleine nieuwe functies zijn echter ook erg interessant, en dus behandelen we er steeds drie per bericht. In dit eerste deel van deze serie gaat het vooral over bellen en sms’en.

Sms-, mail- en agenda-geluiden

Vanaf iOS 5 is het mogelijk om andere geluiden toe te wijzen aan sms-, mail- en agenda-notificaties. Tot nu toe was dit bij de laatste twee niet mogelijk. Voor gebruikers met een jailbreak was dit via een omweg wel mogelijk, maar hier wordt tot nu toe niet veel gebruik van gemaakt. De ondersteuning in iOS 5 gaat hier hoogstwaarschijnlijk verandering in brengen.

iTunes Tone Store

De basisgeluiden die met iOS 5 worden meegeleverd zijn nogal standaard. Gelukkig kan je hier nu ook verandering in brengen. Boven aan de geluiden-pagina staat namelijk een knop die je naar de iTunes Tone Store brengt. In deze winkel kan je nieuwe sms-, mail- en agenda-geluiden kopen.

Flitser

Een andere kleine nieuwe functie is een optie voor de flitser. Je kan je LED-flitser namelijk een keer laten knipperen als je een inkomende oproep krijgt. Deze functie is vooral voor dove mensen een grote aanwinst.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.