Deze 7 kleine unieke iPhone X-features kende je nog niet (ADV)

Redactie
3 november 2017, 14:33
3 min leestijd
Deze 7 kleine unieke iPhone X-features kende je nog niet (ADV)

Een oled-scherm, Face ID-gezichtsherkenning en een nieuw design; grote kans dat je de belangrijkste iPhone X-functies al kent. Maar deze kleine verbeteringen zijn een stuk minder bekend.

Dit artikel is gesponsord door T-Mobile. Ontdek de scherpe prijs van het T-Mobile Go Unlimited abonnementen in combinatie met de iPhone X en krijg 6 maanden Netflix cadeau!

1. Unieke wallpapers en ringtone

Om de iPhone X net wat specialer te maken, heeft Apple wat extraatjes in de software verstopt. Zo staan er een aantal achtergronden op het toestel die je alleen op de iPhone X vindt. Hetzelfde geldt voor een nieuwe ringtone, die automatisch ingesteld is. Deze ringtone is alleen op de iPhone X te horen, zodat je aan iedereen kunt laten weten dat er een iPhone X in je broekzak afgaat.

kleine iPhone X functies

2. Dubbele cameralens, dubbele beeldstabilisatie

Op het eerste gezicht is de camera van de iPhone X een gedraaide versie van de iPhone 8 Plus-camera. Maar achter deze dubbele cameralens gaan meer veranderingen schuil. Apple heeft op de X namelijk beide lenzen voorzien van optische beeldstabilisatie, terwijl op de 8 Plus maar één lens stabilisatie heeft. Dit levert niet alleen betere video’s op, maar zorgt ook voor mooiere en minder bewogen foto’s in het donker.

3. Tap to wake

Omdat de homeknop ontbreekt, moest Apple iets anders bedenken om de iPhone te activeren. In plaats van op een knop te drukken, kun je de iPhone X gewoon ontwaken door er simpelweg op te tikken met je vinger. Op die manier activeer je de X, en als je vervolgens je gezicht richting de camera houdt, kun je hem snel ontgrendelen. Een andere manier om de telefoon te ontwaken is door hem op te pakken. De ingebouwde sensoren merken dat het toestel beweegt, zodat het scherm oplicht.

Kleine iPhone x functies

4. Razendsnel multitasken

Tot nu toe kon je het multitaskingscherm openen door twee keer op de homeknop te drukken. De iPhone X pakt het slimmer aan met een simpele veegbeweging. Door met je vinger een boogje te vegen over de onderkant van het scherm, kun je snel bladeren door de apps die geopend zijn op je toestel. Handig als je meerdere apps tegelijk gebruikt en je er zo snel tussen kunt schakelen. Deze nieuwe bediening vergt wat oefening, maar zal er uiteindelijk voor zorgen dat je de iPhone sneller bedient dan ooit tevoren.

5. Afgeschermde notificaties

Om je privacy te beschermen, schermt de iPhone X automatisch de inhoud van je notificaties af. Pas als de Face ID-camera ziet dat jij degene bent die naar het scherm kijkt, wordt de inhoud van je meldingen op het scherm getoond. Zo kan niemand zien wat er in je berichten staat door simpelweg je iPhone van tafel te pakken.

iPhone X

6. Het schermt dimt als je niet kijkt

Omdat de Face ID-camera weet wanneer je naar de iPhone X kijkt, weet het toestel ook als je aandacht door iets anders wordt opgeëist. Zodra de camera ziet dat je ogen zich niet op de iPhone richten, dimt het scherm automatisch. Omgekeerd werkt het hetzelfde: de iPhone X zal het display niet donkerder maken als jij er naar blijft kijken. Handig als je een artikel aan het lezen bent en het scherm een tijdje niet aanraakt.

7. De wekker gaat automatisch zachter

Om de ochtenden wat verdraagzamer te maken, speelt Face ID ook een rol bij het uitzetten van de wekker. De camera weet wanneer je ogen open of gesloten zijn, en die info komt goed van pas op het moment dat de wekker afgaat. Zodra jij naar je iPhone kijkt om de wekker uit te zetten, gaat het volume automatisch omlaag. Je partner, die pas later uit bed hoeft, is je vast dankbaar voor deze kleine verbetering.

Bestel nu de iPhone X bij T-Mobile en haal hem snel in huis!

Ontvang de laatste updatesAls eerste Besteld = als eerste in huis:
✔ Onbeperkt Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ 6 maanden Netflix cadeau
✔ €15,- korting p/m op je bundel!
✔ Met T-Mobile Samen €5 extra korting
Meer informatie   Pre-order
Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen