‘Nieuw 4-inch toestel van Apple heet iPhone SE, kost 400-500 dollar’

Rutger Otto
27 februari 2016, 10:40
2 min leestijd

Apple laat de ‘5’ in zijn nieuwe 4-inch model mogelijk achterwege. Volgens geruchten heet hij simpelweg iPhone SE.

Lees verder na de advertentie.

Kleine iPhone naam: ‘iPhone SE’

Een maand geleden was het 9to5Mac dat schreef over de nieuwe kleine telefoon van Apple en dat hij de naam ‘iPhone 5SE‘ zou krijgen. Daarbij zouden de letters staan voor Special Edition. Nu schrijft de website dat Apple volledig kiest voor de letters. “Volgens bronnen laat Apple de ‘5’ los van de toestelnaam”, schrijft Mark Gurman volgens MacRumors. “Dit is de eerste keer dat een iPhone-upgrade het zonder cijfer in zijn naam moet doen.” Daarmee lijkt het logisch dat Apple het toestel niet jaarlijks zal vernieuwen.

iphone 5se onthulling

12-megapixel camera en prijs

Ook de bekende analist Ming-Chi Kuo heeft een nieuwe voorspelling gedaan over het 4-inch model. In een onderzoeksdocument naar investeerders schrijft hij dat de iPhone SE mogelijk een 12-megapixel camera op de achterkant krijgt. Eerder werd uitgegaan van 8 megapixels.

Daarnaast doet Kuo een gooi naar de prijs. De doorgaans goed ingelichte analist zegt dat het toestel in Amerika tussen de 400 en 500 dollar gaat kosten. De lagere prijs maakt het voor Apple mogelijk om beter met midrange toestellen te concurreren. Kuo zegt verder dat de iPhone SE opslagruimtes krijgt van 16 of 64GB en ondersteuning voor 802.11ac wifi, bluetooth 4.2 en Live Photos, al blijft 3D Touch waarschijnlijk alleen een functie op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Ontwerp en aankondiging

Kuo vermoed dat de nieuwe iPhone een 1642 mAh-accu aan boord krijgt. Dat is iets meer dan de iPhone 5S heeft, maar minder dan de iPhone 6S. Eerder meldde 9to5Mac al dat de iPhone SE qua ontwerp zou lijken op de iPhone 5S, met afgeronde schermranden zoals bij de iPhone 6. Mogelijk komt hij in de kleuren goud, zilver, spacegrijs en roségoud.

Naar verwachting kondigt Apple het toestel op 15 maart aan, mogelijk ligt hij op 18 maart al in de (Amerikaanse) winkels.

Lees meer over Apples nieuwe toestel

Bronnen: MacRumors, 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen