Schetsen opgedoken: zijn dit de kleine en grote iPhone 6-toestellen?

Wouter Nijsen
30 maart 2014, 15:00
1 min leestijd
Schetsen opgedoken: zijn dit de kleine en grote iPhone 6-toestellen?

Het houdt de gemoederen flink bezig: Apple die niet één, maar vermoedelijk twee iPhone-toestellen op de markt wil brengen. Het zou hierbij gaan om een ‘kleine’ en een grote iPhone 6. Het gezaghebbende tijdschrift Mac Fan uit Japan claimt schetsen in handen te hebben gekregen van de twee nog onaangekondigde modellen.

Lees verder na de advertentie.

kleine en grote iPhone 6

De schetsen komen aardig overeen met eerdere berichtgeving, waaruit bleek dat Apple een 4,7 inch en een 5,5 inch-versie (de iPhone 6L) wil uitbrengen. De tekeningen laten andere opvallende zaken zien. Zo is de nieuwe iPhone op de afbeeldingen behoorlijk dun. Er werd al eerder gesproken over een extreem dunne iPhone 6 van 5,58 millimeter.

Daarnaast is de camera op de achterkant verplaatst. Het is niet met zekerheid te zeggen of de schetsen op de waarheid berusten. Het tijdschrift speculeert bovendien dat de schetsen duiden op een nieuw ‘c-model’. Gezien de ontvangst van het goedkope, plastic model lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple opnieuw met een dergelijk product aan de slag gaat.

Kleine en grote iPhone 6 lijkt aannemelijk

kleine en grote iPhone 6

De doorgaans betrouwbare krant Nikkei meldde eerder deze week dat het nieuwe Apple-toestel in twee varianten met een scherm van 4,7 en 5,5 inch zal verschijnen. Daarmee zijn ze groter dan de iPhone 5S en iPhone 5C die Apple momenteel voert.

De kans bestaat dat de 5.5 inch iPhone 6 quad hd scherm krijgt met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Japan Display, één van de schermleveranciers van de iPhone, onthulde deze week het display dat qua afmetingen overeen komt met de grote iPhone 6. Tot slot zou het aankomende toptoestel een sensor krijgen om de druk, temperatuur en luchtdruk te meten.

Het laatste iPhone 6 nieuws

De iPhone 6 release lijkt in september te volgen. Meer weten over het toestel? Lees dan het laatste nieuws.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu