Apple maakt update voor derde generatie Apple TV beschikbaar

Wouter Nijsen
25 februari 2016, 17:32
1 min leestijd
Apple maakt update voor derde generatie Apple TV beschikbaar

Apple heeft onverwachts een kleine update uitgerold voor de derde generatie Apple TV. Het was al een tijdje geleden dat het apparaat een update kreeg.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV 3 update

Goed nieuws voor gebruikers van de Apple TV 3. Apple heeft iOS-versie 8.4.1 met een nieuw buildnummer beschikbaar gemaakt, een update die alleen bugfixes en andere kleine verbeteringen lijkt door te voeren. De update kan worden geïnstalleerd door naar de Instellingen-app te gaan, maar wordt automatisch binnengehaald al je deze optie hebt geactiveerd.

De update laat zien dat Apple de oudere Apple TV nog steeds van software-ondersteuning voorziet, maar de vraag is hoe lang dit nog duurt. Het bedrijf uit Cupertino bracht vorig jaar de Apple TV 4 uit, een nieuwe versie met veel meer mogelijkheden en krachtigere hardware.

Apple TV 4 review: veelzijdige mediaspeler én spelcomputer

Zo integreert dit apparaat Siri en heb je door het nieuwe besturingssysteem tvOS toegang tot de App Store. Naast reguliere apps zijn hier ook games als Rayman Adventures, Crossy Road en Alto’s Adventure te vinden. Een touchpad op de nieuwe afstandsbediening maakt het bedienen van spelletjes mogelijk. De Apple TV 3 mist al deze functies, maar is bijvoorbeeld wel met Netflix te gebruiken.

Lees meer over de Apple TV

Via: MacRumors
Categorieën: Devices, iOS
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen