Klanten T-Mobile mogen 4G-netwerk gratis gebruiken
Wouter Nijsen

T-Mobile is gestart met de uitrol van zijn nieuwe 4G-netwerk en laat weten dat alle huidige klanten gratis van het snellere netwerk gebruik mogen maken. Om met de hoogste 4G-snelheid te surfen, moet er wel een speciaal abonnement worden afgesloten.

Dat laat T-Mobile aan zijn klanten weten. De 4G-snelheden die de telecomprovider gratis aanbiedt zijn sneller dan het huidige 3G-netwerk, maar nog wel langzamer dan de volledige 4G-snelheid. Om van de maximale 4G-snelheden gebruik te maken, moeten klanten een extra abonnement afsluiten. Het is nog onduidelijk welke snelheden T-Mobile gaat hanteren en wat de prijs voor het 4G-abonnement wordt.

T-Mobile 4G uitrol begint na de zomer

De telecomprovider start na de zomer met de uitrol van zijn 4G-netwerk en begint, net als KPN en Vodafone, in de randstad. T-Mobile maakt gebruik van de 1800MHz-frequentie waardoor de iPhone 5 landelijk wordt ondersteund.

KPN, Vodafone en Tele2 maken allemaal gebruik van 800MHz: een frequentie die niet door de iPhone 5 wordt ondersteund. Hierdoor is het bij deze drie telecomproviders enkel mogelijk om met de iPhone 5 in drukke gebieden met het 4G-netwerk te verbinden. Zo wordt er in de randstad door KPN, Vodafone en Tele2 wél van de 1800MHz-frequentie gebruikgemaakt.

T-Mobile is vooralsnog de enige provider die landelijke 4G-dekking aan de iPhone 5 biedt. Zoek je nog een nieuwe iPhone met 4G. Neem dan een kijkje op de iPhone 5S kopen of iPhone 5C kopen pagina’s voor de beste T-Mobile iPhone aanbiedingen en ons koopadvies.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.