‘Apple kondigt Flipboard-achtige app aan tijdens WWDC’

Wouter Nijsen
8 juni 2015, 18:56
1 min leestijd
‘Apple kondigt Flipboard-achtige app aan tijdens WWDC’

Apple gaat tijdens WWDC een nieuwe app aankondigen, die de huidige Kiosk-app moet vervangen. Vooral voor uitgevers zou dat een stuk voordeliger moeten zijn.

Lees verder na de advertentie.

Kiosk-app vervanger

Dat meldt althans Re/code, op basis van enkele betrouwbare bronnen. Apple zou de nieuwe app noemen tijdens de presentatie over iOS 9, het nieuwe besturingssysteem dat hoogstwaarschijnlijk straks wordt aangekondigd.

De nieuwe app zou lijken op Flipboard en de huidige Kiosk-app vervangen. Deze applicatie is Apples huidige platform om digitale kranten en magazines aan te bieden. Kiosk werd tijdens het WWDC in 2011 aangekondigd en oorspronkelijk voor de iPad uitgebracht.

De nieuwe applicatie van Apple zou vooral aantrekkelijker zijn voor uitgevers. De opbrengsten van advertenties die rondom content worden verkocht, zou voor 100 procent naar de uitgevers gaan.

Meer over WWDC 2015

Om 19.00 uur vanavond gaat WWDC 2015 van start. Dit is een ontwikkelaarsconferentie waar jaarlijks de nieuwste ontwikkelingen rondom iOS, OS X en sinds kort ook watchOS wordt getoond. Er wordt verwacht dat we vanavond iOS 9 te zien krijgen, net als de nieuwe muziekdienst van Apple waar al maanden druk over wordt gespeculeerd.

wwdc 2015

Ook is het waarschijnlijk dat er vernieuwingen voor HomeKit worden getoond. Er wordt waarschijnlijk geen nieuwe Apple TV aangekondigd, wat eerder wel werd gedacht. Of dat daadwerkelijk zo is, komen we dus straks te weten.

Meer Apple-nieuws

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu