Gerucht: watchOS 7 krijgt Kindermodus en nieuwe Activiteitenring

Dilara Isik
31 maart 2020, 13:09
2 min leestijd

Uit de gelekte broncode van watchOS 7 en iOS 14 blijkt dat Apple bezig is met een kindermodus voor kinderen met een Apple Watch. Hiermee kan een ouder vanaf een iPhone het apparaat beheren. Ook werkt Apple aan een nieuwe Activiteiten-tracker voor kinderen.

Lees verder na de advertentie.

Kindermodus in watchOS 7

Dat schrijft website 9to5Mac. Eerder deze maand kreeg de website de broncode in handen van iOS 14 en watchOS 7. Na flink wat speurwerk werd ontdekt dat Apple waarschijnlijk een nieuwe functie aan de Apple Watch toevoegt: de Kindermodus.

Nu is het zo dat een Apple Watch-account maar op één Apple ID kan worden aangesloten. Met de nieuwe modus kan een ouder de Apple Watch van het kind beheren van zijn of haar eigen iPhone. Het is dan ook niet meer nodig voor het kind om een eigen iPhone te hebben.

Nieuwe Activiteitenring voor kinderen

Maar dat is niet de enige functie voor kinderen waar Apple aan werkt. Ook de Activiteiten-tracker wordt onder handen genomen. De activiteitenringen laten momenteel de resultaten van je inspanning zien in de vorm van gekleurde ringen. De verbrande calorieën laat de Watch zien met een rode ring. Het aantal minuten van inspanning zie je in de groene ring. De blauwe ring toont de uren zien waarin je staat of beweegt.

watchOS 6 verbeteringen

Deze data is echter niet geschikt voor kinderen, omdat het gebaseerd is op een volwassen persoon. Daarom gaat de Apple Watch de rode ring voor verbrande calorieën bij kinderen vervangen voor een nieuwe ring waarin beweging wordt bijgehouden.

Zo kan de Watch bijvoorbeeld een doel van 90 minuten bewegen op een dag bijhouden, in plaats van een doel voor een aantal verbrande calorieën. Hiermee worden kinderen aangespoord om niet de hele dag voor de tv te hangen, maar ook eens buiten te gaan spelen of te gaan sporten.

Meer over watchOS 7

Door verschillende geruchten en gelekte informatie weten we al wat we ongeveer kunnen verwachten in de nieuwe software-update van de Apple Watch. Zo weten we bijvoorbeeld dat ook de functie SchoolTime voor kinderen wordt toegevoegd. Benieuwd naar onze verwachtingen? In ons overzicht zetten we alle verwachtingen van watchOS 7 op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over watchOS 7

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen