Kijktip: Game of Phones over gamificatie en onze iPhone

Erwin Vogelaar
15 juni 2018, 19:29
2 min leestijd
Kijktip: Game of Phones over gamificatie en onze iPhone

Bij de VPRO was afgelopen weekend Game of Phones te zien: een documentaire over de steeds grotere rol die gamificatie speelt tijdens het gebruik van onze smartphones. Het kijken meer dan waard als iPhone-gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Game of Phones

VPRO zond afgelopen zondag Game of Phones uit. In deze anderhalf uur durende documentaire wordt er gekeken naar de manier waarop gamificatie ons smartphonegebruik beheerst. Sport, liefde, eten, sociale contacten en meer verandert stuk voor stuk in een spel. Welke gevolgen heeft dat eigenlijk?

Lees ook: Techbedrijven behandelen smartphoneverslaving nog steeds te vrijblijvend

We hebben al eerder geschreven over het mogelijke gevaar van smartphonegebruik. Zo werd vorig jaar er al op verschillende manieren aan de noodklok getrokken voor iPhone-verslaving en in iOS 12 gaat Apple je meer inzicht geven om bewust met je iPhone-gebruik om te gaan.

In Game of Phones wordt dit thema van verschillende hoeken bekeken. Je ziet tieners die zoeken naar zoveel mogelijk likes op Instagram, een Uber-chauffeur die hoopt op de beste rating en een bedrijf die slim inspeelt op deze technologie. Ook zijn er experts aan het woord en wordt er gekeken naar de toekomst van onze privacy. Al met al een interessant anderhalf uur, dat als iPhone-gebruiker de moeite meer dan waard is om te kijken.

Lees ook: bekijk onze 5 Netflix-tips voor juni 2018

Game of Phones kijk je bij NPO via deze link. Je kunt de documentaire natuurlijk ook via je Apple TV bekijken, of met de NPO Start-app. Die download je via onderstaande link.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Als later dit jaar iOS 12 uitkomt, krijg je een stapel middelen om je eigen smartphonegebruik in de gaten te houden. Zo wordt inzichtelijk hoeveel tijd je nou eigenlijk met je iPhone doorbrengt. Specifiek krijg je te zien hoelang je welke apps gebruikt. Wil je vervolgens je iPhone minder gebruiken? Dan helpt iOS 12 daar ook mee. Alles over deze mogelijkheden lees je in onze gids over de Schermtijd-functies.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen