Met kinder-smartwatch KiGO houden ouders altijd een oogje in het zeil

28 juli 2016, 12:00
2 min leestijd
Met kinder-smartwatch KiGO houden ouders altijd een oogje in het zeil

Aan een Apple Watch heb je weinig als er geen gekoppelde iPhone in de buurt is, maar de Nederlandse smartwatch KiGO laat zien dat het ook anders kan. Dit slimme horloge is speciaal voor kinderen ontwikkeld, en laat ouders met de bijbehorende iOS-app altijd een oogje in het zeil houden.

Lees verder na de advertentie.

Een KiGO voor een kind, een app voor de ouder

De KiGO is bedacht door de Nederlandse Erik Recter, die op het idee kwam toen zijn nichtje een paar uur vermist werd tijdens een wintersportvakantie. Ze werd al snel weer gevonden, maar het gaf wel de aanzet voor Recter om een speciale kindersmartwatch te ontwikkelen. Drie jaar later is de KiGO verkrijgbaar, en staat de Loox-app in de App Store.

KiGO

Het horloge is verkrijgbaar in het blauw en roze, en kan goed tegen een stootje door het water- en schokbestendige design. Ook is er een kleine zaklamp ingebouwd. Op het scherm kunnen kinderen niet alleen de tijd aflezen, maar ontvangen ze ook berichten van hun ouders. Deze worden met herkenbare pictogrammen weergegeven, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen in een oogopslag weten wat er bedoeld wordt. Zo laat een pannetje zien dat het eten klaar is. Als antwoord kunnen ze op een huis-pictogram tikken om te laten weten dat ze onderweg zijn.

Terwijl kinderen communiceren met het horloge, staan de ouders ermee in verbinding via de Loox-app. Voordat je een kind met een KiGO op pad stuurt, moet je het horloge nog wel even handmatig met de app koppelen. Naast de mogelijkheid om berichten te versturen verstuurt de app ook direct een melding als de KiGO af wordt gedaan.

Te jong voor een smartphone

De smartwatch heeft een simkaart die ook in het buitenland blijft werken. Hier hoort een abonnement bij van 6 of 8 euro per maand, afhankelijk van je keuze voor Europese of wereldwijde dekking. In de webshop van Loox is het horloge vanaf nu verkrijgbaar voor 189 euro. Voor kinderen die nog te jong zijn voor een eigen smartphone, is dit een mooi hulpmiddel om ze toch in de gaten te kunnen houden als je niet direct in de buurt bent.

Loox

Watcher Enterprises

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Via: RTL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu