Deze Kickstarter-spuitbus maakt je iPhone waterdicht

Rutger Otto
12 mei 2014, 10:35
2 min leestijd
Deze Kickstarter-spuitbus maakt je iPhone waterdicht

Het is een kleine trend op smartphonegebied: waterdichte toestellen. De iPhone 5s is dat echter niet en naar verwachting zal de iPhone 6 dat ook niet zijn. Wat doe dan als je telefoon in het water valt? Even inspuiten met Impervious misschien? Het project staat nu op Kickstarter met de belofte je iPhone waterdicht te maken.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn nogal wat mensen die hun iPhone mollen door het toestel bijvoorbeeld in het toilet te laten vallen. Een oplossing om je iPhone waterdicht te maken is dan ook welkom. Het project Impervious zegt een gemakkelijke doe-het-zelf oplossing te bieden. Met een soort spray kun je het toestel voorzien van een extra (doorzichtig) laagje dat beschermt tegen water én krassen.

Impervious  Invisible Waterproofing Spray For The iPhone

Als we de video mogen geloven werkt het inderdaad. Het is heel simpel: je sprayt alle kanten van je telefoon in en je iPhone is waterdicht en krasbestendig. In het filmpje wordt het toestel functionerend uit een wc gevist en overleeft de iPhone meerdere stralen water.

Nadeel: spray moet ook onder het scherm

Er zit echter wel een belangrijk nadeel aan Impervious. Om het de iPhone volledig waterdicht te maken moet het scherm even van het toestel af, wat betekent dat je garantie komt te vervallen. Je kunt ervoor kiezen alleen de buitenkant van je iPhone waterdicht te maken, wat wel water tegenhoudt, maar wanneer je hem dan in een bak water laat vallen, is het alsnog einde verhaal.

Pak je ook alles onder het scherm mee om je iPhone waterdicht te maken, dan zou je toestel volgens de ontwikkelaars tot 30 minuten onder water moeten overleven, tot een diepte van zo’n 91 centimeter. De bescherming zou drie jaar lang moeten werken.

Succesvol Kickstarterproject

Met nog negen dagen te gaan is het project in ieder geval succesvol op Kickstarter. Impervious streefde ernaar 7500 dollar op te halen, inmiddels staat de teller op ruim 30 duizend dollar. Eén spuitbus kost 29 dollar, omgerekend zo’n 21 euro.

Lees meer Kickstarter nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu