‘Tijdens kerst gaven we 500 miljoen dollar uit binnen apps’

Erwin Vogelaar
4 januari 2017, 19:26
2 min leestijd
‘Tijdens kerst gaven we 500 miljoen dollar uit binnen apps’

Heb je afgelopen kerst in-app aankopen gedaan? Je was niet alleen. Wereldwijd hebben we tijdens de kerstdagen namelijk zo’n 500 miljoen dollar uitgegeven binnen apps.

Lees verder na de advertentie.

Kerst in-app aankopen

De kerst is een tijd voor familie en lekker eten, maar ook steeds meer voor het doen van aankopen in apps. Volgens cijfers van onderzoeksbedrijf Sensor Tower is er wereldwijd tijdens de kerstdagen namelijk 500 miljoen dollar uitgegeven binnen apps. Vorig jaar werd er tijdens deze dagen nog 300 miljoen dollar uitgegeven. Deze flinke stijging laat zien dat we steeds makkelijker in-app aankopen doen.

kerst in-app aankopen

Er zijn verschillende verklaringen voor deze stijging tijdens kerst te bedenken. Allereerst worden er veel apparaten cadeau gedaan tijdens de feestdagen, dus maken gebruikers kennis met een hoop nieuwe programma’s. Daarnaast hebben veel mensen deze periode vrij en plots alle tijd om met apps aan de slag te gaan. Ook grijpt menig app-maker deze periode aan om iets speciaals met hun app te doen waardoor gebruikers sneller een kijkje gaan nemen.

De categorie apps waar we eind 2016 het meeste geld aan hebben uitgegeven is uiteraard games. Maar liefst 87 procent van het totale bedrag dat er tijdens de kerstdagen binnen apps is uitgegeven werd besteed aan aankopen binnen games. Tijdens de feestdagen stonden de bekende titels bovenaan in de lijst met de best verdienende apps. Clash Royale, Clash of Clans en Pokémon GO hebben flink wat geld opgehaald door kerstspelers.

Maar als we de games negeren, welke apps verdienden dan het beste tijdens kerst? Berichten-app LINE doet het goed, maar je moet ook denken aan video-apps Netflix en HBO GO waar abonnementen in afgesloten worden. Ook binnen Tinder werd het nodige geld uitgegeven, om zo mogelijk de eenzaamheid die sommigen met kerst voelen tegen te gaan. Daarnaast werd er betaald voor muziekdiensten Pandora en Spotify.

Lees het laatste nieuws over App Store

Via: CNet
Bron: Sensor Tower
Categorie: Opmerkelijk

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen