Apple Watch Series 2 is mogelijk voorproefje op keramische iPhone

Lars Paijmans
12 september 2016, 17:11
1 min leestijd
Apple Watch Series 2 is mogelijk voorproefje op keramische iPhone

De Apple Watch Series 2 is mogelijk niet het enige Apple-apparaat dat een uitvoering van keramiek krijgt. Een nieuw patent omschrijft hoe een keramische iPhone 8 kan werken.

Lees verder na de advertentie.

Keramische iPhone gaat de Apple Watch achterna?

De Apple Watch Series 2 Edition verruilt een gouden behuizing voor keramiek. Dit geeft de smartwatch een strak wit uiterlijk, en het stevige prijskaartje van 1469 euro. Nu Apple het gebruiken van keramische materialen onder de knie heeft, blijft het daar mogelijk niet bij. Patently Apple ontdekte een nieuw patent dat Apple toegekend kreeg vlak na de onthulling van de Apple Watch Series 2.

Keramische iPhone

De hoge prijs van keramiek voor de Apple Watch wil nog niet zeggen dat de iPhone-prijs hierdoor ook enorm stijgt. Als het materiaal in grotere hoeveelheden wordt geproduceerd, kan de prijs dalen, zodat het in de buurt komt van de gemiddelde iPhone-prijs. Het uitgebreide patent zou kunnen betekenen dat de keramische Apple Watch Series 2 slechts een test is voor Apple. Als het materiaal bevalt en aanslaat, zou het vervolgens de overstap naar de iPhone kunnen maken.

Waarom een keramische iPhone een uitkomst is

Omdat het hier slechts om een patent gaat, houden we zoals altijd wel een slag om de arm. Apple legt wel vaker wilde plannen vast, maar doet hier vervolgens niks mee. Zo worden MacBooks en iPads ook in het patent genoemd, maar vinden we het patent wel opvallend omdat vorige week de eerste keramische Apple Watch werd aangekondigd.

Een keramische iPhone is overigens niet eens zo’n gek idee. Het materiaal kan tegen een stootje en laat bovendien ook goed signalen en hitte door. Bovendien kan het een mooie manier zijn om de iPhone van 2017 (of later) een bijzonder uiterlijk te geven.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen