De ultieme test: Hoe sterk is het Keramisch Schild van de iPhone 12?

Kaylee Laurens
24 oktober 2020, 13:33
2 min leestijd
De ultieme test: Hoe sterk is het Keramisch Schild van de iPhone 12?

Hoe sterk is het Keramisch Schild? Verschillende Youtubers nemen de proef op de som en doen het onwaarschijnlijke: doelgericht het scherm tot het uiterste drijven. 

Lees verder na de advertentie.

Hoe krachtig is het Keramisch Schild?

Expres het scherm van een gloednieuwe iPhone 12 breken: sommige Youtubers doen dit in naam van de wetenschap. Of eigenlijk, voor de consument. Is het Keramisch Schild een slimme marketingtruc of is de iPhone 12-serie echt valbestendig? Gewapend met een krachtmeter en een ladder worden de schermen op de proef gesteld. 

iPhone 12 versus krachtmeter

Het YouTube-kanaal MobileReviewsEh test de duurzaamheid van het iPhone 12-scherm met behulp van een krachtmeter. Het kanaal vergelijkt het Keramisch Schild met het scherm van de iPhone 11.

De conclusie van de eerste test is dat het iPhone 11-scherm breekt bij 352 Newton druk. De iPhone 12 met Keramisch Schild bezwijkt bij 443 Newton aan druk. Voor de niet natuurkundige onder ons: 443 Newton druk bereik je niet zomaar, daar is in het geval van deze video aardig wat (spier)kracht voor nodig.

MobileReviewsEh vervolgt de video met een aantal krastests. Zoals verwacht is de iPhone 12 bestand tegen krassen van munten, sleutels en een zakmes. De iPhone 11 komt hier ook ongeschonden uit de test.

iphone 12 keramisch schild test

De uiteindelijke conclusie is dat het scherm van de iPhone 12, met dank aan het Keramisch Schild, minder snel breekt dan het scherm van zijn voorganger. Verder lijken ze veel op elkaar. Beide telefoons zijn namelijk even gevoelig voor krassen en slijtage.

Bekijk de volledige video van MobileReviewsEh

iPhone 12 versus valtests

YouTuber EveryThingApplePro kwam tot vergelijkbare resultaten in een reeks valtests. De eerste test, een val van heuphoogte, brengt opvallend genoeg wat schade mee. Het scherm is nog volledig intact, maar er is wel een flinke deuk zichtbaar in de onderste rand van de ‘normale’ iPhone 12.

De schermen van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro overleven zelfs een val van 3 meter met minimale schade. Alleen de achterkant van beide toestellen verbrijzeld bij een val van diezelfde hoogte. 

EveryThingApplePro concludeert dat het scherm inderdaad heel krachtig is. Het is echter wel goed om te benoemen dat een een ongeschonden buitenkant niet direct betekent dat de binnenkant nog in orde is. 

Bekijk de volledige video van EveryThingApplePro

Lees meer over de iPhone 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen