Kassa neemt Smurfs’ Village onder de loep
Redactie

Het consumentenprogramma ‘Kassa’ heeft vanavond de applicatie ‘Smurfs’ Village’ onder de loep genomen. Er zijn namelijk flink wat klachten over het spel binnengekomen bij de Vara. De klachten gaan vooral over de hoge kosten van de in-app aankopen die kinderen erg gemakkelijk kunnen doen.

Boerderijen op de iPhone

De afgelopen tijd verschijnen steeds meer boerderij-spellen in de App Store. Bij deze spellen is het de bedoeling dat je door het planten van gewassen steeds meer punten verdient. Deze punten kan je vervolgens weer gebruiken om nieuwe zaden te kopen.

Aankopen doen zonder wachtwoord

Vaak zijn je punten al snel op, waardoor de groei van je boerderij erg langzaam gaat. De ontwikkelaars bieden extra punten aan via in-app aankopen. Deze extra punten kosten soms wel 100 euro. Deze aankopen kan je doen zonder een wachtwoord in te voeren als je al ingelogd bent op de iPhone of iPad.

Volgens Kassa én Kind Online is het te makkelijk om aankopen te doen. Kinderen kunnen hun ouders hiermee onbewust op hoge kosten jagen. De ontwikkelaars van Smurfs’ Village schuift de verantwoordelijkheid af op Apple, en Apple schuift de verantwoordelijkheid af op de ouders. Geen van de partijen durft dus de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Via Uizendinggemist.nl kan je de aflevering morgen terugkijken. Het item start aan het begin van het programma.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.