Apple repareert kapotte MacBook Pro’s gratis

Rutger Otto
20 februari 2015, 10:44
2 min leestijd

Apple lanceert een speciaal reparatieprogramma voor een lichting MacBook Pro’s die tussen 2011 en december 2013 werden verkocht. Sommige modellen met erkende problemen kunnen kosteloos bij Apple gerepareerd worden.

Lees verder na de advertentie.

Kapotte MacBook Pro’s

Na een aantal klachten over grafische problemen met MacBook Pro’s, heeft Apple een gratis reparatiedienst in het leven geroepen voor gebruikers die er nog steeds last van hebben. Het gaat om 15- en 17-inch modellen van de MacBook Pro die in 2011 gemaakt zijn en om 15-inch Retina MacBook Pro’s die in 2012 en 2013 zijn geproduceerd.

In Nederland gaat het programma vanaf 27 februari van start. Op de website kunnen klanten met problemen checken of ze een model hebben wat in aanmerking komt voor reparatie. Deze kunnen dan gefixt worden bij Apple Stores of opgestuurd worden met de post. Gebruikers die eerder een reparatie rond de problemen hebben betaald, kunnen hun geld terugvragen.

Je komt in aanmerking voor een reparatie als je een eerder genoemd model hebt en je hebt last van problemen met het beeldscherm. Het kan hierbij zo zijn dat er storingen in het beeld optreden of dat het scherm uitvalt. Ook zouden MacBook Pro’s zichzelf ineens opnieuw opstarten.

kapotte macbook pro
Zo ziet een kapot scherm eruit

Veel klachten

Vorig jaar in oktober werd Apple al aangeklaagd vanwege bepaalde apparaten die defect waren. Tot deze week had Apple echter geen officiële reactie uitgegeven. Het grafische probleem blijkt voor veel mensen een probleem te zijn. Het regende klachten op Apple-fora en online petities wierven duizenden handtekeningen van gebruikers die een reparatie eisten. Dat is er nu dus van gekomen.

In het verleden heeft Apple dit soort programma’s vaker moeten aanbieden. In 2013 waren er bijvoorbeeld problemen met grafische kaarten van iMacs uit mid-2011. Later verving Apple ook gratis batterijen van defecte iPhone 5-modellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen