Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Kanye West wil gesprek met Tim Cook over Tidal-overname door Apple

Lars Paijmans
1 augustus 2016, 9:21
2 min leestijd
Kanye West wil gesprek met Tim Cook over Tidal-overname door Apple

Kanye West is klaar met het gekibbel tussen Apple en muziekdienst Tidal. Op Twitter zegt hij te weten wat er moet gebeuren, en benadrukt hij tegelijkertijd eerdere geruchten over een mogelijke overname door Apple.

Lees verder na de advertentie.

Kanye West Apple tweets over Tidal

Een paar maanden geleden dook het gerucht namelijk al op dat Apple in gesprek zou zijn met muziekdienst Tidal om over een mogelijke overname te praten. Geen gek idee, aangezien Apple Music hier in één klap een berg populaire artiesten achter zich schaart, waaronder JayZ en Kanye West. Dat Kanye West Apple het geschikte bedrijf vindt voor een overname, blijkt wel uit deze serie aan tweets.

Kanye West Apple

Zoals dat wel vaker bij dit soort geruchten gaat werd het daarna erg stil rondom deze gesprekken. Kanye West deed dit weekend waar hij goed in is en gooide weer wat olie op het vuur, met een serie tweets die doen vermoeden dat Apple wel degelijk gesprekken heeft gevoerd of plannen heeft om dit te gaan doen.

Op Twitter zei West onder meer dat Apple “Jay Z zijn check voor Tidal moet geven”, en dat het bedrijf moet stoppen om zich als “Steve” (Jobs) te gedragen. De huidige relatie tussen de twee diensten zou namelijk slecht zijn voor de gehele muziekindustrie. Om een handje te helpen met het doorhakken van knopen stelt West bovendien voor om rond te tafel te gaan zitten met Tim Cook, Jimmy Iovine, Larry Jackson, Jay Z, Drake en Scooter Braun.

Moeizaam onderhandelen met Apple?

Tidal is een relatief nieuwe muziekdienst die vorig jaar werd opgericht, en beweert streaming muziek in de best mogelijke kwaliteit te bieden. Vorige week klapten verschillende grote namen uit de filmindustrie nog uit de school over de moeizame en slordige onderhandelingen die ze met Apple hadden over een mogelijke streaming tv-dienst. Zou Apple ook met Tidal weer te zwaar hebben onderhandeld, waardoor de besprekingen spaak liepen? Als het aan Kanye ligt krijgt dit verhaal in ieder geval nog een staartje. “Over 100 jaar zijn we allemaal dood, dus geef de kinderen hun muziek”, besluit hij.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu