De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Met Kalt meet je temperaturen door je iPhone te richten

Rutger Otto
19 januari 2015, 15:23
1 min leestijd
Met Kalt meet je temperaturen door je iPhone te richten

Kickstarterproject Kalt maakt van je iPhone een thermometer. De sensor die je in de koptelefoonaansluiting plugt meet temperaturen zonder dat je iets aan hoeft te raken.

Lees verder na de advertentie.

Kalt thermometer en app

kalt

Wil je weten hoe warm het buiten is, hoe heet je gekookte eitje is of wil je checken of elektrische apparaten niet oververhitten, dan is Kalt misschien een uitkomst. Dit Kickstarterproject biedt een sensor die je aansluit op de minijack-opening van je iPhone en die temperaturen meet.

Dat meten doet de sensor als hij ergens op gericht wordt. Je hoeft dus geen contact te maken, simpelweg je iPhone richten op de wielen van je auto om de warmte te meten is genoeg. De Kickstarterpagina is beknopt, maar duidelijk is dat de sensor infrarode energie leest van wat het object dat gemeten moet worden uitstoot. Dat wordt vertaald naar een afleesbare temperatuur in Fahrenheit, Kelvin, of in ons geval: Celsius.

Kalt werkt samen met een iPhone-app waarmee je de temperatuur direct kan bekijken. De app geeft zelfs een live-grafiek weer om veranderingen in de warmte weer te geven. Bevindingen kun je opslaan in de app.

Sensor voor je iPhone

De sensor is dus een los stuk wat je aansluit op de koptelefoonaansluiting van de iPhone. De sensor is klein en gemakkelijk mee te nemen en is gemaakt van doorschijnend plastic. Je kan zelfs nog één van de vier kleuren kiezen: blauw, geel, oranje of groen zijn beschikbaar.

Kalt is inmiddels te bestellen via Kickstarter. Early birds betalen omgerekend zo’n 35 euro voor een sensor, je hebt ‘m dan waarschijnlijk in april in huis.

Lees meer over Kickstarter

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen