Kabel-tv-expert Jean-François Mulé aangenomen door Apple
Wouter Nijsen

Apple heeft tv-expert Jean-François Mulé binnengehaald voor een project dat hij zelf op zijn LinkedIn-profiel ‘iets groots’ noemt. Mulé was voorheen als topman voor het Technology Development-departement van CableLabs. Dit R&D-bedrijf werkt in opdracht van meerdere kabelbedrijven.

Hij meldt op zijn LinkedIn verder dat hij wordt ‘uitgedaagd, geïnspireerd en deel is van iets groots’ bij Apple. Het is echter nog niet bekend waar hij daarmee precies op doelt, maar op internet gonzen natuurlijk inmiddels wel wat aannemelijke vermoedens rond.

MuleApple werkt momenteel bijvoorbeeld hard aan het integreren van betaalde diensten als Watch Disney en HBO Go in zijn Apple TV. Apple zou daarnaast in gesprek zijn met partijen als Time Warner Cable momenteel, over een deal voor TV Everywhere. Het zou zelfs werken aan zijn eigen tv.

iTV onwaarschijnlijk

Liberty Global-ceo Mike Fries meldde daar afgelopen week echter het volgende over op een conferentie: “Apple praat natuurlijk wel met kabelbedrijven; we horen dat ze op meerdere niveau’s al goede gesprekken met ze voeren. Maar ik denk niet dat ze met een eigen tv gaan komen. Apple is meer van de ‘interface business’. Ze willen een plek innemen tussen de kabelbedrijven en klanten in.”

De kans op een zogeheten iTV lijkt dus klein te zijn, maar het is wel aannemelijk dat Apple zijn Apple TV wil gaan uitbreiden tot complete settopbox, of zelfs kabelbedrijven met een eigen contentdienst volledig wil omzeilen.

Bron: Multichannel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.