Zo wil Apple navigatie in de Kaarten-app verbeteren

Rutger Otto
23 april 2015, 10:39
2 min leestijd
Zo wil Apple navigatie in de Kaarten-app verbeteren

Apple heeft een patent om een routebeschrijving iets ‘menselijker’ te maken. Daarnaast zou het bedrijf werken aan ov-informatie voor in de Kaarten-app.

Lees verder na de advertentie.

Kaarten-app navigatie

Apple heeft een patent ingediend voor een verbetering van de navigatie in de Kaarten-app. Dat zou nodig zijn, omdat een app als Google Maps nog altijd beter en duidelijker is dan Apples eigen app.

Volgens Apple is het probleem dat navigatiesysteem altijd wel accuraat zijn door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Rijd drie kilometer rechtdoor’, maar dat het niet altijd duidelijk is voor de autorijder. Zo is het vervelend als de navigatie een straatnaam noemt, die in de echte wereld niet te zien is. Dat leidt volgens Apple al snel tot stress en problemen.

apple kaarten booking.com

Menselijke instructies

Apple probeert Kaarten menselijker te maken door instructies van de navigatie-app op die van een menselijke bijrijder te laten rijden. Zo kan het navigatiesysteem in plaats van een straatnaam zeggen: “Ga na het Sumo-restaurant rechtsaf” of “Sla linksaf voor het schoolgebouw”. Ook kan de app suggesties geven op welke baan van de snel weg je het beste kan rijden als er bijvoorbeeld een afslag aankomt.

Eerder werd al bekend dat Apple aan ov-informatie in de Kaarten-app werkt. Een vacature om daarbij te helpen wordt als volgt omschreven: “Als onderdeel van dit team werk je aan een van de meest geanticipeerde functies van Apple Kaarten: uitgebreide informatie over het openbaar vervoer.”

Nokia HERE

nokia_here_maps_600x450

En daar houdt het navigatie-nieuws niet op. Zo zou Nokia zijn eigen kaartendienst HERE willen verkopen aan Apple. Daar zou het bedrijf ongeveer 3 miljard euro voor moeten neertellen, meldt Bloomberg. Overigens heeft Nokia ook andere bedrijven zoals Amazon en de internetshop Alibaba benaderd en zouden Facebook en Uber interesse hebben. Of Apple het ziet zitten is niet bekend. Wellicht werken het bedrijf liever door aan hun eigen kaarten-app dan dat het een nieuwe dienst inlijft.

Bekijk ook: 3 redenen om Nokia HERE te gebruiken

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu