‘Apple maakt Kaarten-app beter door integratie met Siri en Passbook’

Wouter Nijsen
5 december 2014, 10:51
1 min leestijd
‘Apple maakt Kaarten-app beter door integratie met Siri en Passbook’

Apple is naar verluidt bezig om haar Kaarten-app Apple Maps te verbeteren. Dit blijkt uit een recent verschenen vacature op de website van het bedrijf uit Cupertino.

Lees verder na de advertentie.

Kaarten-app beter

Kaarten-app beter

De vacature betreft een ‘Community Client Software Engineer’, waarin bovendien valt te lezen dat Maps beter moet gaan samenwerken met Siri en Passbook. Gebruikersfeedback door middel van crowdsourcing moet hierbij een grote rol spelen. Met de feedback wordt getracht om de Kaarten-app te verbeteren en dit moet in de toekomst dus ook via Siri en Passbook mogelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aparte knop waarmee je direct problemen in de Kaarten-app kunt melden, zonder hiervoor naar de afzonderlijk app te hoeven gaan.

Achter de schermen werkt Apple voortdurend aan het verbeteren van de app. Met de ‘Meld probleem’-knop probeert het bedrijf gebruikers momenteel al te betrekken bij de ontwikkeling van Maps.

Meer over de Kaarten-app

Kaarten-app beter

De Kaarten-app werd tijdens het WWDC 2012, een ontwikkelaarsconferentie dat Apple jaarlijks organiseert, officieel aangekondigd. Met Apple Maps wilde het bedrijf de afhankelijkheid van Google-diensten als Google Maps verminderen. De eigen kaarten-app werd ontwikkeld in samenwerking met TomTom, maar zorgde kort na de introductie voor veel ophef. De app bevatte veel fouten en missende functies, waardoor gebruikers bijvoorbeeld verdwaald raakten. Apple adviseerde zelfs kort om gebruik te maken van  concurrerende diensten als Google Maps en Waze. Inmiddels werkt Apple Maps gelukkig stukken beter.

Lees het laatste nieuws over Apple

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu