Einde van een tijdperk: Jony Ive nu echt weg bij Apple

29 november 2019, 9:12
1 min leestijd
Einde van een tijdperk: Jony Ive nu echt weg bij Apple

We wisten al een tijdje dat hij zou weggaan, maar nu is het officieel: Jony Ive is vertrokken bij Apple en zijn naam is verdwenen van Apples ‘leadership’-pagina.

Jony Ive nu officieel vertrokken

De meeste mensen zullen Jony Ive kennen van zijn iPhone-trailers, waarin hij in een witte kamer zit en ieder detail rustig uitlegt. Van ieder schroefje en onderdeel benoemt hij de functie en waarom Apple zich hiermee van de rest onderscheidt.

Jony Ive vertrokken

Ive stond aan het hoofd van Apples designteam sinds 1996 en werd in 2015 benoemd tot ‘Chief Design Officer’. Dat betekent in de praktijk dat Ive verantwoordelijk was voor alle ontwerpen van de iPhone, Mac en Apple Watch, maar ook van de verpakking van deze producten en Apples hoofdkantoor in Cupertino.

In juni werd bekend dat Ive het bedrijf zou verlaten om voor zichzelf te beginnen. Vanaf nu is hij werkzaam bij het designbedrijf LoveFrom. Apple zou één van de eerste en belangrijkste klanten van dit bedrijf zijn, waardoor Ive toch nog betrokken blijft. “Na al die jaren ben ik blij dat onze relatie zich blijft ontwikkelen en ik met Jony kan blijven samenwerken in de toekomst”, schrijft ceo Tim Cook in een verklaring.

Wie wordt de nieuwe Jony Ive?

Nu Ive officieel vertrokken is, is het nog wat onduidelijk wie het stokje van hem overneemt. Voorlopig neemt Jeff Williams de rol gedeeltelijk over. Evans Hankey en Alan Dye, de vicepresident van Industrial Design en Human Interface Design, leggen nu verantwoording bij hem af.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu