Jony Ive hint naar meer Touch Bar-achtige functies in toekomstige Macs

Lars Paijmans
31 oktober 2016, 17:22
2 min leestijd
Jony Ive hint naar meer Touch Bar-achtige functies in toekomstige Macs

Nu de nieuwe MacBook Pro een Touch Bar heeft gekregen, vragen veel mensen zich af waarom Apple niet direct de stap naar een volledig touchscreen gemaakt heeft. Chief designer Jony Ive legt in een nieuw interview deze keuze uit. Ook hint hij naar meer functies in toekomstige Macs die op de Touch Bar geïnspireerd zijn.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive Touch Bar toekomstvisie

Als Chief Designer stond Ive aan het hoofd van het team dat de Touch Bar ontwikkelde. Volgens Ive heeft Apple met verschillende varianten van de Touch Bar gespeeld, inclusief werkende prototypes. Vervolgens zorgde vooral het gebruik van deze concepten in de praktijk voor de beslissing om een Touch Bar te maken.

Jony Ive Touch Bar

“Je begint pas echt de waarde van een bepaalde functie te zien als je na een tijdje terugkeert naar een traditioneel toetsenbord”, zo legt hij uit tegenover Cnet. Vervolgens is het volgens hem erg moeilijk om de laatste knoop door te hakken: “Je moet besluiten of je het idee serieus overweegt, of alleen aan het testen bent of een prototype goed werkt.” Deze ontwikkeltijd, die volgens Ive (zo blijkt uit een ander interview) meerdere jaren geduurd heeft, zorgde er ook voor dat een MacBook met een touchscreen werd afgekeurd. Dat wil echter niet zeggen dat de Touch Bar de enige touchscreen-achtige functie is die naar de Mac komt.

“Dit is lastig te omschrijven zonder het over dingen te hebben waar we momenteel aan werken”, zegt Ive lachend. “Een Mac met een touchscreen is in ieder geval voor erg onpraktisch.” De hoop op een Mac met een volledig touchscreen lijkt daarmee (in ieder geval voorlopig) vervlogen.

Hint Ive naar het E-Ink toetsenbord?

Waar Ive precies op doelt met deze uitspraken is niet duidelijk, al hebben we wel een idee. Zo dook onlangs het gerucht op dat Apple een nieuw type toetsenbord uittest met E-ink toetsen. Deze passen zich aan op de gebruiker, net zoals de Touch Bar zich aanpast op de programma’s die je gebruikt. Door dit idee verder uit te werken zou rond 2018 het volledige toetsenbord van je Mac interactief worden, in plaats van alleen de strook waar eerst de functietoetsen zaten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNET
Categorieën: Achtergrond, Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen