Jony Ive terug aan het roer bij Apples designteams

Rutger Otto
9 december 2017, 13:32
2 min leestijd
Jony Ive terug aan het roer bij Apples designteams

Apples topontwerper Jony Ive neemt na twee jaar zijn managementtaken bij de designteams van Apple weer op zich. Hij zal de groepen die producten ontwerpen weer gaan leiden en aansturen.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive terug op zijn plek

Dat heeft Apple tegenover Bloomberg bevestigd. De 50-jarige Ive werd in 2015 benoemd tot Apples eerste ‘Chief Design Officer’. In die rol hoefde hij zich minder met managen te bemoeien. Daarvoor werden twee jaar geleden Richard Howarth (die meewerkte aan de eerste iPhone) en Alan Dye (belangrijk bij het design van iOS) benoemd. Howarth richtte zich op de hardware en Dye op de software.

De afgelopen jaren was Jony Ive druk met de bouw van Apple Park. “Nu Apple Park af is, rapporteren Apples designleiders en -teams weer direct aan Jony Ive”, zegt een woordvoerder tegen Bloomberg. Ook was de sterontwerper de laatste tijd druk met nieuwe Apple Stores. Ive blijft zich volledig op design focussen. Hij behoudt zijn titel Chief Design Officer.

jony ive promotie

Meer focus

Met deze verschuiving binnen het bedrijf kan Ive zich weer meer richten op producten van Apple. Hoeveel er daadwerkelijk veranderd, is nog de vraag. Ook de afgelopen jaren hield Ive een vinger in de pap wat betreft het ontwerp van hardware en software van Apple. Mogelijk gaat hij er nu iets dichter bovenop zitten. Dat kan nodig zijn, want niet iedereen was onder de indruk van het iOS 11-design.

Lees ook: ‘Het design van iOS 11 zit vol slordigheden en inconsistentie’

Belangrijke designs

Jony Ive is van onschatbare waarde bij Apple, waar hij al sinds 1996 werkt. Ive ontwierp onder meer de originele iMac in 1998, maar ook de eerste iPod (2001) en iPad (2010). Toen Steve Jobs stierf, werd hij nog belangrijker binnen het bedrijf. Niet alleen overzag hij nog de ontwerpen van apparaten aan de buitenkant, ook kreeg hij leiding over softwaredesigns.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen