Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

3 nieuwe dingen die Jony Ive’s profielschets je leert over Apple

Rutger Otto
17 februari 2015, 10:45
2 min leestijd

Jony Ive werd door The New Yorker geïnterviewd. Het gesprek werd opgetekend in een lang artikel over Apples beroemdste vormgever. Deze drie dingen kun je leren uit de profielschets.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive profiel

The New Yorker pakte uit met het verhaal van Jonathan Ive. Maar liefst 16 duizend woorden besteedde het magazine aan de design guru van Apple. In het artikel wordt van alles besproken, van ontmoetingen met Steve Jobs tot de Apple Watch. Wij hebben de drie meest interessante krenten voor je uit de pap gevist.

iOS 9 functies

1. Een nog grotere iPhone 6 Plus

Apple heeft getwijfeld over de grootte van de iPhone 6 Plus. “Het is lastig om de eerste modellen te beoordelen”, zegt Ive. “Vaak reageer je op wat nieuw is of wat verschilt.” Volgens Ive moet een model de tijd krijgen om te gaan vervelen of teleur te stellen. Daarom liepen Ive en collega’s een paar dagen rond met verschillende iPhone 6 prototypes. “De eerste die goed voelde had een grootte van 5,7-inch”, zegt hij. “Maar na een tijdje kwam toch de gedachte dat hij te groot was. Een 5,6-inch model voelde eveneens nog te groot.” Uiteindelijk viel de beslissing op een 4,7- en 5,5-inch model.

2. De Apple Watch

De Cartier Santos uit 1904 was één van de inspiratiebronnen voor de Apple Watch
De Cartier Santos uit 1904 was één van de inspiratiebronnen voor de Apple Watch

De Apple Watch is echt een project van Jony Ive. Gesprekken rond de smartwatch kwamen rond de dood van Steve Jobs op gang en eind 2011 werd er een project van gemaakt. Het duurde even voordat Ive en zijn team de architectuur van het apparaat in orde hadden, maar de vorm van het uurwerk veranderde nooit, die is altijd rechthoekig geweest met afgeronde randen. “Als een belangrijk onderdeel van de functies is om lijstjes of afspraken weer te geven, dan is een cirkelvorm totaal onlogisch.” Inspiratie voor het model werd onder meer gehaald uit de Cartier Santos uit 1904 (ook vierkant).

3. Over auto’s

Interessant om te weten nu de geruchten over een auto van Apple steeds vaker de kop op steken, is dat Jony Ive groot auto-fan is. “Er rijden schokkende modellen op de weg”, zegt hij. “De auto van de één is iets waar een ander tegenaan moet kijken.” De schrijver van het portret vraagt aan Ive wat hij van de auto achter hen vindt. “Het is verbijsterend, niet? Het is gewoon net niets. Smakeloos.” Om niemand te beledigen wil hij het merk niet noemen voor in het artikel, maar ‘Toyota Echo’ wordt alsnog opgetekend. Onduidelijk is of Ive werkt aan Project Titan, maar het lijkt duidelijk dat Apple – mocht het bedrijf écht aan een auto werken – geen genoegen neemt met een saai model.

Lees meer over Apple

Bron: New Yorker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen