Dit is waarom Apple toch een stylus ontwikkelde

Redactie
18 november 2015, 11:05
2 min leestijd
Dit is waarom Apple toch een stylus ontwikkelde

Jony Ive heeft zich tegenover Wallpaper uitgelaten over de beslissing van Apple om een stylus voor de iPad Pro te ontwikkelen. Volgens de ontwerper is de Pencil niet bedoeld als vervanger voor je vinger.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil bootst ervaring van potlood na

Er is een hoop te doen geweest over de Apple Pencil (109 euro) voor de iPad Pro. Iedereen herinnert zich nog wel hoe Steve Jobs acht jaar geleden een stylus voor een tablet in het verdomhoekje schoof: “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.” Met de Pencil is een dergelijk pennetje er toch gekomen.

ipad pro apple pencil

Jony Ive laat in een interview weten dat de focus tot dusver altijd heeft gelegen op het ontwikkelen van een interface waarvoor de bediening geen extra hulpmiddelen vereist. “We kwamen er echter achter dat er duidelijk een groep mensen is die waarde hecht aan een instrument dat hen in staat stelt om te tekenen op manieren die niet mogelijk zijn met je vingers. En ik vermoed dat dit geen kleine groep mensen is.”

Met de Pencil wil Apple de ervaring van een echt potlood zo natuurlijk mogelijk recreëren. “Eén van de technieken in de Pencil zorgt ervoor dat er niet alleen de uitgevoerde druk wordt gedetecteerd, maar ook de hoek van de stylus. Dit is van belang als je probeert een zo natuurlijk mogelijke ervaring na te bootsen. Het object zelf moet relatief neutraal blijven aangezien het in gebruik de rol van een potlood, een inktpen, een verfkwast of zelfs houtskool kan innemen.”

Fundamentele rol vinger

Overigens wil Ive duidelijk maken dat de rol van de Pencil niet verward moet worden met die van je vinger: “Ik denk dat het heel duidelijk is dat de Pencil bedoeld is voor het maken van markeringen terwijl je vinger een fundamentele rol heeft om inteface-elementen te bedienen. En dat zijn twee heel verschillende activiteiten met een heel verschillend doel.”

De Pencil zal dus nooit de vinger vervangen als het aan Ive ligt, “maar de Pencil is, en ik denk niet dat iemand dat kan ontkennen, een veel betere tool dan je vinger wanneer jouw aandacht volledig gericht is op het maken van markeringen.” Het volledige interview is hier terug te lezen.

Bron: Wallpaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu