‘Jony Ive steeds minder betrokken bij design Apple-producten’

Thomas Haenen
22 november 2016, 9:13
1 min leestijd
‘Jony Ive steeds minder betrokken bij design Apple-producten’

Jony Ive, al geruime tijd de bekendste en belangrijkste productdesigner bij Apple, lijkt zich steeds meer terug te trekken. Bronnen beweren dat Ive nog maar nauwelijks bij producten betrokken is.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive minder betrokken

De designer heeft zijn focus verlegd van producten naar architectuur, zo claimt John Gruber in de laatste aflevering van The Talk Show-podcast. Gruber, gezien als een betrouwbare Apple-insider, claimt van bronnen te hebben vernomen dat Ive steeds minder betrokken is bij de producten van Apple.

“Ik heb gehoord dat hij de laatste minder actief of niet direct betrokken is bij product design,” aldus Gruber. “Zijn focus ligt grotendeels bij architectuur, waaronder [de nieuwe campus van Apple] en de nieuwe winkels. Hij werkt tegenwoordig vooral samen met Angela Ahrendts[, Apple’s hoofd van retail].”

Het zou een opmerkelijke stap zijn voor Ive, die al sinds 1992 bij Apple werkt. Ive is al decennialang één van de belangrijkste designers bij het bedrijf. Zo is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de iMac, de iPod en de iPhone. Steve Jobs noemde Ive altijd zijn spirituele partner en de twee zouden vrijwel altijd op één lijn zitten.

Sinds het overlijden van Steve Jobs in 2011 lijkt Ive zich ook wat meer terug getrokken te hebben. De ontwerper geeft minder interviews en wordt tijdens productpresentaties maar zelden gespot. Hij komt voornamelijk in het nieuws met producten voor externe bedrijven. Zo verscheen er eerder dit jaar een camera van zijn hand die voor het goede doel geveild werd en maakte een Brits hotel deze week bekend een kerstboom van zijn hand te hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: AppAdvice
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's