Jony Ive praat over Steve Jobs en Apple-producten in nieuw interview

Rutger Otto
15 maart 2016, 16:54
2 min leestijd
Jony Ive praat over Steve Jobs en Apple-producten in nieuw interview

Apples topontwerper Jony Ive heeft een interview gegeven bij Charlie Rose. In ruim een half uur bespreekt hij het bedrijf Apple, zijn werk en Steve Jobs.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive en Charlie Rose

Medewerkers en topmensen van Apple geven bijna nooit (lange) interviews, maar Jony Ive schoof recent aan bij de bekende journalist Charlie Rose om over zijn leven en werk te praten. De rode draad van het gesprek was bekijken wat Apple Apple maakt, maar het interview gaat een aantal interessante richtingen op.

Zo zegt Jony Ive dat het Apples belangrijkste doel is om geweldige producten te maken. Volgens hem is financieel succes maar bijzaak. “Het gaat om zaken en om commercie, maar de hiërarchie is hier heel duidelijk”, zegt hij. “Het is niet onze baan om geld te verdienen voor Apple, onze baan is om de beste producten te maken waar we toe in staat zijn. Als onze producten goed genoeg zijn, dan zullen ze publiek vinden en gekocht worden. Dat levert Apple uiteindelijk geld op.”

Het is echter niet de eerste keer dat iemand van Apple het zegt, maar duidelijk is wel de visie van Apple in dezen. Zonder goede producten, zul je financieel geen succes boeken, daarom komt dat op de eerste plaats.

Begin van de iMac

Ook is Jony Ive nog niet uitgesproken over Steve Jobs, die jarenlang aan de leiding van Apple stond. Ooit begon Ive bij een startup genaamd Tangerine in Londen, waar hij producten als ovens, tandenborstels en boormachines ontwierp. Hij had toen al contact met Apple. “Jobs was geïnteresseerd in mijn werk, maar zei ook dat ik veel effectiever kon werken. Hij had gelijk, want ik had kamers vol met modellen. Op dezelfde dag dat we elkaar ontmoetten, verlieten we de studio en begonnen in het geheim te werken aan wat later de iMac zou worden.”

De volledige video is hieronder te zien, het interview start rond 15:45 minuten.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen