Apple neemt encryptie-expert Jon Callas opnieuw aan

Lars Paijmans
25 mei 2016, 9:46
1 min leestijd
Apple neemt encryptie-expert Jon Callas opnieuw aan

Jon Callas keert terug bij Apple, en zal gaan helpen om de beveiliging van Apples software te verbeteren. In het verleden werkte Callas ook al bij Apple.

Lees verder na de advertentie.

Jon Callas opnieuw aangenomen

Apples strijd met de FBI lijkt voorlopig voorbij te zijn, maar dat betekent niet dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om de beveiliging van Apples producten te verbeteren.

Jon Callas

Volgens Reuters heeft Apple daarom Jon Callas opnieuw aangenomen, een gerespecteerde beveiligingsexpert die eerder onder meer bij Silent Circle en Blackphone gewerkt heeft. In de jaren ’90 en van 2009 tot 2011 heeft Callas ook al bij Apple gewerkt. Toen hield hij zich vooral bezig met het verbeteren van de beveiliging van iOS en OS X.

Silent Circle specialiseert zich in het tegenhouden van afluisterpraktijken, terwijl de Blackphone een Android-toestel is dat alles op alles zet om de privacy en veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

Exactie functie Callas onbekend

Apple heeft bevestigd dat Callas weer aan de slag gaat bij Apple, maar wil hierbij niet zeggen welke positie hij precies bekleedt. Volgens geruchten is Apple het beveiligingsteam grondig aan het versterken en vernieuwen, waar Callas uiteraard een sleutelrol in kan spelen.

Toen Apple in de rechtszaal lijnrecht tegenover de FBI stond, zou er achter de schermen al gewerkt worden om onder meer de beveiliging van iCloud flink op te voeren. Wie weet krijgen we de eerste resultaten hiervan wel tijdens WWDC te zien. Met de focus die dit jaar op encryptie is komen te liggen, zouden we er niet van opkijken als Apple met iOS 10 en OS X 10.12 de veiligheid en privacy van gebruikers nog belangrijker vindt.

Lees meer over privacy

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu