Googles AI-topman stapt over naar Apple om Siri te verbeteren

Lars Paijmans
4 april 2018, 9:01
2 min leestijd

Na jaren van kritiek lijkt Apple serieus werk te maken om spraakassistent Siri te verbeteren. Apples nieuwste aanwinst en ex-Google-topman John Giannandrea gaat hier een sleutelrol in spelen.

Lees verder na de advertentie.

John Giannandrea stapt over naar Apple

Begin deze week schreven we al dat Apple nog nooit zoveel Siri-gerelateerde vacatures had als nu. Vandaag wordt het gerucht dat het bedrijf grote stappen wil maken om Siri en kunstmatige intelligentie te verbeteren onderstreept. The New York Times heeft een interne mail van Tim Cook in handen, waarin hij het bedrijf inlicht over de komst van John Giannandrea.

John Giannandrea

Giannandrea werkte voorheen als senior vice president van Googles Search en Artifical Intelligence-team. Daar werkte hij tien jaar lang aan de zoekmachine, Gmail en de Google Assistant. Zijn kennis gaat hij nu inzetten om Apple te helpen bij alles wat met machine learning en kunstmatige intelligentie te maken heeft. Hij zal direct verantwoording afleggen aan Tim Cook en krijgt dus een team van Apple-medewerkers onder zich.

In de gelekte mail prijst Tim Cook de werkmentaliteit van Giannandrea. “John deelt onze passie voor privacy en visie om computer slimmer en persoonlijker te maken. Onze techniek moet verbonden blijven met de waarden die we belangrijk vinden.”

Apple neemt kritiek serieus

De komst van Giannandrea past in een nieuwe weg die Apple de afgelopen maanden ingeslagen lijkt te zijn. Naast de eerder genoemde vacatures lijkt het bedrijf de kritiek op Siri serieus te nemen. Dat moet ook wel, want concurrenten Amazon en Google blijven hun assistenten ook continu verbeteren.

Reken er echter niet op dat we binnen nu en een paar maanden al verschil gaan merken. Apple is nu pas begonnen met het aannemen van dit nieuwe personeel, dus zal het nog wel even duren tot Siri hier merkbaar beter van wordt.

Lees ook: Hoe Siri’s dramatische start Apple nog steeds problemen oplevert

Het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen