Jobs over Facebook integratie en iTunes 10 icoon

Toen Steve Jobs afgelopen woensdag ons iTunes 10 presenteerde vertelde hij onder andere over Ping en het nieuwe iTunes icoon. Ping is het muziek sociale netwerk van Apple waar je mensen kan volgen en zo er achter kan komen welke muziek zij leuk vinden. Het icoon van iTunes 10 is ook volledig nieuw ontworpen. In het vorige icoon zat een cd en dat kan natuurlijk niet meer.

Facebook integratie in Ping

Oplettende kijkers van de keynote was meteen al opgevallen dat er bij het zoekvenster staat dat je mensen kan vinden via Facebook. De mensen van All Things Digital kwamen er op de demo-computers achter dat er uiteindelijk geen Facebook-functie in Ping zit. Toen Steve daar even later zelf rondliep vroegen de heren waarom het er uiteindelijk niet in zit. Volgens Jobs stelde Facebook te hoge eisen om aan te voldoen. Het is nu ook niet bekend of dit later nog wel gerealiseerd wordt.

Nieuw iTunes icoon

Ook het iTunes icoon werd drastisch veranderd. Geen cd in een muzieknoot meer maar een muzieknoot in een ronde vorm. Apple-fan Joshua Kopac vond dit maar niets en stuurde ome Steve dus maar even een mailtje.

Enjoyed the presentation today. But…this new iTunes logo really sucks. You’re taking 10+ years of instant product recognition and replacing it with an unknown. Let’s both cross our fingers on this…

Steve reageerde hierop zoals we van hem gewend zijn: kort maar krachtig.

We disagree.Sent from my iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.