Jobs film niet goed ontvangen in de VS
Roel van Hout

Hier moeten we nog even geduld hebben, maar Amerikaanse Apple-fans konden dit weekend al naar Jobs, de film over het leven van de Apple-oprichter. Dat deden ze echter niet in groten getale.

De kans is groot dat veel Amerikanen de recensies in de kranten hebben gelezen, want de critici waren niet mals over de Jobs film: deze zou vooral een aaneenschakeling van bekende momenten uit het leven van Jobs zijn, die ten behoeve van het script stevig werden gedramatiseerd.

Waar de meeste recensenten wel lovend over waren, zijn de acteerprestaties van Ashton Kutcher: deze acteur is toch vooral bekend van zijn vele rollen in comedy-series en romantische komedies, maar schijnbaar heeft hij de maniertjes en het accent van Jobs perfect weten na te bootsen. Wat natuurlijk ook helpt, is dat Kutcher veel weg heeft van de jonge Jobs.

Jobs film

Jobs film komt over twee weken uit

Maar dat bleek dus niet genoeg: de film bracht slechts 6,7 miljoen dollar in het laatje. Geen schande voor een kleine film als Jobs, die, zeker in vergelijking met de zomer-blockbusters, veel minder geld kostte, maar hij was wel in meer dan 2300 bioscopen te bekijken. Ter vergelijking: genrebroeder The Social Network, over het ontstaan van Facebook, bracht in het eerste weekend ruim drie keer zoveel dollars op.

We zullen zien hoe de Jobs film het in Nederland gaat doen. Over ongeveer twee weken, op 5 september, kunnen Nederlandse fans ook naar de bioscoop.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.